Tortul de nuntă se considera a fi unul dintre simbolurile armoniei vieții de cuplu. Acest desert este prezent la orice eveniment și este foarte așteptat de către invitați. De aceea ar fi câteva lucruri importante de care trebuie să ținem cont atunci când îl alegem.

Creatoarea de deserturi Victoria Melnic vine cu un set de recomandări foarte prețioase pentru momentul în care mirii sau părinții aleg tortul de nuntă sau cumătrie.

1. Primul și cel mai important lucru ar fi să alegem patiserul/ patiseria și să facem o mică probă, ca să vedem ce ne place și dacă desertul ales ar corespunde așteptărilor tuturor.

torturi inalte

2. Greutatea tortului este și ea foarte importantă, trebuie să știm din start numărul exact de oaspeți pentru a nu lăsa pe cineva fără acest deliciu. Se calculează în mediu 150-200 gr per persoană, având în vedere numărul de invitați dar și textura tortului, care în dependență de cea din urmă ne indică și cât ar trebui să revină de persoană.

Victroia Melnic, de la turism la deserturi Sweet Dreams: „Nu mă gândesc cui să-i creez un desert, ci cum să-l fac și mai bun ca data trecută”

tort vm12

3. Când alegem tipul de tort ar fi bine să ținem cont și de gustul invitaților. Tortul ales trebuie să fie de un singur tip, să aibă un gust potrivit de dulce și o textura fină. Nu experimentați gusturi pe care nu le cunoaște-ți și alegeți decorul în funcție de stilul nunții sau cumătriei.

tort vm8

4. În dependență de greutatea tortului pot fi alese anumite tipuri de tort. Sunt torturi care nu rezistă sub greutatea nivelelor, de aceea crema în interior trebuie să fie mai fermă și blaturile puțin însiropate. Aici sugerez să se i-a în calcul sfaturile și sugestiile patiserului.

tort vm7

5. Știu că predomină tradiția de a tăia desertul foarte târziu, când majoritatea invitaților sunt prea obosiți sau plecați și nu ajung să savureze desertul. De aceea aș sugera ca tortul să fie servit îndată după masa cea mare.

tort vm5

Foto: Sweet Dreams Homemade