Știm că ți-ai găsit deja solucțiile care îți albesc hainele și lenjeria de pat impecabil. Chiar și așa, acestea sunt produse pe bază de chimicale, care deteriorează stofa și poate acționa negativ asupra pielii, de aceea venim cu rețete de la bunica care te vor ajuta să dai o culoare de alb imaculat în condiții de casă.

1. Într-o găleată de apă fierbintă, se adaugă câteva cristale de permanganat de potasiu (apă trebuie să fie puțin roz) și aproximativ 200 de grame de detergent. Înmoaie hainele spălate în apă, amestecă și se acoperă găleată. Așteptați până când apa se va răci la temperatura camerei și cum să clătește bine hainele.

2. Lenjeria poate fi albită cu peroxid de hidrogen. La doi litri de apă caldă, se adaugă o linguriță de peroxid de hidrogen de 3%, puteți adăuga un pic de sifon. Pune haine în soluție timp de 15-20 de minute și apoi clătește-le.

3. Hainele din in și bumbac pot fi înmouiate înainte de spălare pentru câteva ore în apă cu adaos de amoniac, în cazul în care sunt foarte pătate. Apoi se adaugă câteva linguri de terebentină.

4. Pentru ghipura si tul se adaugă într-o găleată cu apă fierbinte două linguri peroxid de hidrogen și o lingură de amoniac. Ține pânza în soluție timp de 30 minute, apoi se spală.

3737737

Distribuie articolul: