Invitat în cadrul emisunii “O seară perfectă” de la Acasă în Moldova, artistul Ion Suruceanu a mărturisit cum a reușit acum 18 ani să renunțe la fumat.

 

“Eu am fumat timp de trei decenii, iar acum 18 ani am găsit puteri să renunț la acest viciu. Cât am fost fumător lumea încerca să mă convingă că timbrul vocii mele e provocat de fumul de tutun, iar eu credeam în acest lucru și nu mă grăbeam să las fumatul care îmi crease deja dependență. Ulterior am căutat informații despre o eventuală legătură dintre timbrul vocal și fumat și am înțeles că nu are nicio legătură una cu alta. Am renunțat la acest viciu și mi-am păstrat și vocea care m-a consacrat”, a declarat artistul, scrie www.e-sanatate.md.

Totodată, interpretul a ținut să precizeze circumstanțele în care a luat această decizie.

“Eram la o petrecere, iar niște prieteni au început să mă tachineze, spunând că stau mai mult la fumat, decât cu ei. Mai în glumă, mai în serios, eu le-am zis să mă mai lase să fumez în seara ceea și m-am jurat a doua zi că voi lăsa. Și….m-am lăsat. A doua zi, m-am trezit dimineața, m-am pregătit să merg la Parlament, pentru că eram deputat pe atunci, iar când am ieșit, soția mi-a strigat de la balcon: „Ion, ți-ai uitat țigările și bricheta”!, la care eu i-am răspuns că nu îmi uit promisiunile. Nu am mai fumat de atunci nicio țigară”, a relatat interpretul precizând că de atunci viața i s-a schimbat considerabil spre bine.

“Nu mai tușesc dimineața la fel ca atunci când fumam. Mă simt de parcă nici nu am fumat vreodată. Mă bucură faptul că mi-au urmat exemplu și alți membri ai familiei mele. Fiecare fumător trebuie să înțeleagă că sănătatea e mai scumpă decât orice mică plăcere provocată de fumat. Decât o țigară, mai bine bea un pahar de vin gustos”, spune maestrul.

 

Foto: acasatv.md

Distribuie articolul: