O mare de dovleci de toate formele și mărimile, produse alimentare din bostani, coronițe din frunze și păpuși handmade – toate la cea mai colorată sărbătoare a toamnei organizată de comunitatea moldovenilor din Canada. Nata Albot și alți câțiva conaționali au pus la punct toate detaliile, au cântat și au dansat pe ritmuri moldovenești ca să le demonstreze, o dată în plus, canadienilor că Republica Moldova are cu ce-i primi!

Cucoana Chirița, „bostaniată„

Chirita Bostan

Bostani

Nata AlbotChiar dacă vremea nu a ținut cu ei, organizatorilor nu le-a fost frică de ploaia și vântul canadian caracteristic acestei perioade și au umplut de culoare tomnatică un parc din Montreal. „Am mizat pe norocul pe care l-am avut cu Mai Duce și IA Mania în Moldova, la ambele meteorologii anunțau ploi și parcă a fost foarte bine. Am decis să organizăm totuși evenimentul și într-un final nu am regretat. A plouat nițel, cam 25 de minute, însă lumea a dansat hora sub ploaie!”, ne-a povestit Nata Albot despre eveniment.

Hora

Gospodina care a gătit cel mai bun fel de bucate din dovleac se numește Tatiana Grati și a primit în dar o ie din Moldova. „În total la eveniment am avut 15 feluri de bucate din dovleac: supă, cheescake, clătite cu dovleac, sarmale în dovleac, placinte cu dovleac, brioșe, dar cel mai votat a fost desertul Tatianei, un Pumpkin trifle”, mai spune Nata.

Desert câștigător

Cel mai frumos dovleac decorat special pentru CITROUILLE EN FÊTE – PUMPKIN FEST 2014 a fost desemnat cel al Luminiței Roibu.

cel mai bostan

cistigatoare

familieparticipanta

„Cel mai amuzant moment al sărbătorii a fost un concurs foarte haios. Concursul de scuipat semințe de dovleci la distanță ne-a adus o groază de bună dispoziție, pe scurt – ne-am prăpădit de râs. Am avut și o stafetă de familie, ca pe vremuri, iar acest concurs a fost la fel de amuzant”, mai povestește organizatoarea.

Familia

participanti

Printre cei prezenți la distracția cu miros și gust de bostani au fost și vizitatori de alte naționalități, care, „văzând cât de frumos am organizat sărbătoarea, ne-au spus că vor să ne susțină la alte evenimente pe care le preconizăm”, ne-a mai comunicat fericită Nata Albot. Organizatorii evenimentului au fost trei cupluri, care au pus bazele Koolture Tricolore în Canada (sora geamănă a KLumea), organizație care adună tot mai mulți susținători printre moldovenii stabiliți peste ocean. 

participantfamilie

participanti

 Mai multe poze găsiți AICI.

Distribuie articolul: