În anul 2011 a plecat în SUA ca să-și îndeplinească visul de a lucra într-o companie de prestigiu în domeniul IT. Acum este angajat cu acte în regulă la compania “Apple” și lucrează asupra unui joc electronic pe care intenționează să-l lanseze în noiembrie, 2013.
După ce acum doi ani a obținut rezultate excelente la testul de engleză la liceul “Mircea Eliade”, Dragoș Iarovoi a plecat în America, ca să-și continue studiile la cea mai prestigioasă școală din Boulder, Colorado ”Monarch High School”. Tânărul spune că nu i-a fost ușor să devină elev la această școală, întrucât locurile în clasă erau deja completate, iar programul american nu acceptă elevi peste numărul admis.Deși era străin în clasa în care a venit, colegii l-au primit bine și prietenos.

Primul pas, un club al jocurilor electronice

Pasionat de inginerie și programare, Dragoș și-a pus în aplicare abilitățile. Pentru început a creat un club de programare a jocurilor electronice ”Computer Game Development Club” la care s-au înscris mai mulți colegi de-ai săi. Împreună, timp de cinci luni băieții au reușit să realizeze mai multe clipuri publicitare pentru școala în care studiau și să inventeze un joc electronic. Echipei i s-a alăturat și profesoara lor de informatică, Sue Johnson, care i-a ajutat să creeze programul CAD 3D (computer aided design), cu care au reprezentat școala la concursul ”Colorado Technology Student Association Conference” în categoria ”Open Source Software Development”, unde au obținut locul I pe Colorado și medalia de aur. 

 

Tăbliță comemorativă pentru meseria de profesor de informatică

În urma succeselor înregistrate, Dragoș și câțiva colegi de-ai săi mergeau o dată pe săptămână la o școală din regiune, din partea clubului ”TSA” , unde au predat informatica la ”Louisville Middle School” pentru elevii acestei școli. Astfel, pentru eforturile depuse, administrația școlii au decis să-i onoreze inițiativa lui Dragoș cu o tăbliță comemorativă, care a fost plasată pe peretele din clasa unde s-au desfășurat orele.

Angajat cu acte în regulă la „Apple”

Anul acesta, Dragoș a absolvit școala și a încheiat un contract cu Compania „Apple”, devenind membru al Programului de dezvoltatori iOS. Acest contract i-a oferit lui Dragoș posibilitatea să publice lucrările sale pe  ”App Store”.

A inventat un joc computerizat

În prezent, Dragoș lucrează asupra unui joc nou computerizat “InkBattles”, care va putea fi utilizat pe i-PHONE și pe care intenționează să-l testeze la „Apple” în luna noiembrie, cu care deja a încheiat un contract.

Vrea să devină bogat pentru un scop nobil

Dragoș spune că dintotdeauna și-a dorit să facă studii calitative în domeniul IT, pentru a lucra la o companie cu renume și ca să câștige suficienți bani care i-ar permite să creeze o organizație de caritate pentru oamenii nevoiași. Dorința și intenția vine din copilărie, atunci când în drum spre școală întâlnea cerșetori, pe langă care nu putea trece indiferent și lăsa zilnic toți banii de buzunar care îi primea de la mama sa. Astfel, dacă va reuși să înregistreze succese remarcabile în America, Dragoș intenționează să creeze o organizație de caritate care îi va ajuta pe oamenii nevoiași din Moldova.

Dragostea de țară

Deși, lucrurile îi merg strună, Dragoș duce dorul tradițiilor moldovenești. „În timpul liber ascult muzică populară, cânt cântece patriotice împreună cu părinții mei, care s-au stabilit cu traiul aici. De curând am gătit și sarmale, pentru a le face cunoștință prietenilor de aici cu bucătăria tradițională moldovenească. Le-a plăcut foarte mult”. Întrebat dacă va reveni în curând în Moldova, Dragoș a răspuns: „I-aș aduce pe toți moldovenii în America, pentru ca oamenii noștri să aibă parte de o viață mai bună”.

 

 

 

Dragoș Iarovoi însoțit de mama sa

Distribuie articolul: