Pentru Tatiana Bordeianu Italia este a doua casă, iar să aducă un celebru festival de muzică la Chișinău i s-a părut o glumă. Ei bine, gluma a fost luată în serios, iar finalistele care au ajuns în Italia la Festival s-au întors acasă cu trofeul lui. Olga Verbițchi și Petronela Donciu sunt învingătoare, iar Arina Pascal a avut un succes extraodinar la secțiunea modelling. Află detaliile mai jos.

Olga Verbițchi și Petronela Donciu, câștigătoare la concursul „Sanremo Music Awards”

„Ideea de a organiza acest concurs în Moldova a fost spontană. A apărut dintr-o discuție cu organizatorul și fondaturul din Italia. Am avut puțin timp la dispoziție, însă datorită ajutorului și sprijinului unei mare doamne și mare artiste – Nelly Ciobanu, am reușit să organizăm la Chișinău o selecție la cel mai înalt nivel. Am mers în Italia cu două tinere interprete Olga Verbitchi și Petronela Donciu, dar și o fată-model, elevă a unei școli de modelling.

Participanții la finala din Italia erau foarte mulți. Din diferite țări și regiuni ale Italiei. Fetele noastre au impresionat publicul și juriul de la primele note. Au fost preferatele juriului. Au avut interviuri radio la 187 posturi radio în toată lumea. Au fost cu ochii pe noi o mulțime de televiziuni italiene și nu doar. Rezultatele bune bucură întotdeauna. Învingătoarele concursului muzical vor integistra CD în Italia și vor merge în turnee cu artiști de talie internațională.

Și Arina a defilat împreună cu alte finaliste și a fost desemnată miss Sanremo Music Awards.
Arina va avea parte de ședințe foto pentru reviste și pentru un brand italian. Concursurile muzicale în Italia au drept scop promovarea artiștilor. Nu există premii bănești. Asta a și fost cea mai frecventă întrebare în Moldova.

Greutățile în acest gen de evenimente sunt multe, în special la nivel de interacțiune umană. Când ești la început de cale cu un proiect, trebuie să răspunzi la foarte multe întrebări. Sper în acest an să organizez o nouă ediție a acestui concurs internațional, în dimensiuni mai mari. Prima a fost o ediție de probă. A ieșit bine și pentru asta le mulțumesc tuturor celor ce au avut încredere în noi”, ne-a spus Tatiana Bordeianu.

Petronela Donciu, câștigătoare Sanremo:

„Tatiana Bordeianu, organizatoarea festivalului, ne-a însoțit pe tot parcursul concursului, a avut grijă să fim cazați la un hotel confortabil și să fie totul perfect. Nely Ciobanu a avut emoții împreună cu noi, ne-a încurajat și ne-a dat sfaturi foarte utile. Am primit foarte multe emoții pozitive și impresii nemaipomenite. Am vizitat doua țări minunate și am întâlnit oameni excepționali. Am fost întâmpinați foarte călduros de publicul din Italia, am vizitat multe locuri noi și interesante, am avut o experiență unică… Este un vis care a devenit realitate! În aceste două zile am devenit o adevarată familie”, ne-a mărturisit Petronela.
Arina Pascal, participantă la secțiunea modelling:
„Concursul a avut o organizare foarte bună datorită echipei responsabile de el. Totul a fost la cel mai înalt nivel. Timpul petrecut acolo este de neuitat. M-a impresionat mult ospitalitatea oamenilor chiar și participanții care îmi erau concurenți mi-au devenit prieteni, oferindu-mi mereu sfaturi, ajutor, căldură spirituală – fapt care m-a impresionat cel mai mult! Un alt factor care m-a influențat pozitiv sunt locurile noi și excursiile care mi-au permis să savurez din frumusețile văzute! Unica greutate întilnâta a fost necunoașterea limbii, dar am trecut și peste această barieră, alături de Tatiana Bordeianu, organizatoarea din Moldova, căreia îi mulțumesc foarte mult! Încă mă simt într-un vis, deoarece nu realizez până la capăt ce sa întâmplat!!!”, ne-a spus Arina.
Olga Verbițchi, câștigătoare concurs:
„Acest concurs a fost o nouă provocare pentru mine. M-a intrigat din start. Am avut parte de emoții unice. Toată călătoria în general a fost plină de culoare. Am văzut câteva țări, mi-am făcut noi prieteni. Publicul m-a primit foarte cald. Prestația mea a fost apreciată la maximum și de către public și de către juriu. Îmi plac oamenii de acolo, sunt foarte amabili, educați și manierați. Este o altă lume, cu alte valori. Acolo se apreciază talentul și nu aparențele. Poți ieși în scenă în hanorac și blugi. Important e valoarea ta artistică. Îmi place că se apreciază corect. Eram foarte mulți concurenți. Oamenii nu se cunosc între ei. Când am aflat că am luat trofeul, m-am bucurat nespus. Pot afirmă însă, că întreagă experiență a fost valoroasă”, declară Olga.