O tabără de creație comună cu tema „Orheiul vechi” va fi organizată în perioada 10-20 octombrie 2022. Tabăra va avea loc la Butuceni, raionul Orhei și va reuni 10 pictori din Republica Moldova, și 10 pictori din România. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în România pe pagina de facebook

Pentru buna desfășurare a elaborării proiectului, Ambasada Republicii Moldova la București relatează că este în strâns parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO „Mihai Eminescu”, cu susținerea Consulului Onorific al Republicii Moldova la Cluj-Napoca. Scopul proiectului este de a promova dialogul cultural între Republica Moldova și România prin intermediul artelor plastice.
Printre participanții proiectului sunt artiști din Republica Moldova, cum ar fi Alexandr Alavațchi, Valentin Cebotari, Diana Caisin, Valentin Caisin, Inga Edu, Victor Frimu, Iurie Matei, Dumitru Murahovschi, Radu Negru, Vasile Sitari, Marina Șendrea. Artiștii din România sunt: Vitalie Butescu, Vali Irina Ciobanu, Miron Gheorghe, Radu Goia, Maria Jardă, Dumitru Macovei, Mugur Popa, Corneliu Drăgan Târgoviște, Florentin Vesa, Mariana Vesa.
Pe data de 19 octombrie 2022, ora 17:00, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” vă invită la vernisajul Expoziției de pictură cu genericul „Orheiul Vechi”, în cadrul căreia vor fi expuse lucrările celor 20 de pictori consacrați realizate în cadrul ședințelor plein-air ale acestui proiect. Expoziția de pictură va fi expusă în foaierul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.
Iubitorii de pictură pot admira expoziția până la data de 20 noiembrie 2022.