Institutul „Confucius” din Moldova, a organizat pe 7 februarie, un eveniment cultural, cu ocazia împlinirii a 63 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze. Seara a fost plină de cântece, dansuri, arte marțiale și costume, toate specifice culturei chineze.

Scopul evenimentului a fost să familiarizeze cetățenii Moldovei cu cultura chineză. De asemenea, a fost o bună ocazie pentru comunicare între reprezentanții celor două popoare. La eveniment au fost prezenți Maia Sandu – ministra educației, Boris Focșa – ministrul culturii, profesori din cadrul Institutului „Confucius” și alții.

 

 

 

 Seara a fost plină de dansuri, cântece, jocuri și discursuri în limba chineză.

 

 

 

 Yang Tonjung este directorul Institutului „Confucius” și este unul din organizatorii evenimentului destinat culturii chinezești. Acesta ne-a mărturisit că limba română nu este complicată, ba chiar foarte plăcută la auz. Yang Tonjung spune că se află în Republica Moldova de trei luni și are doar impresii plăcute despre țara noastră. Directorul a spus că oamenii de la noi sunt frumoși, onești și prietenoși. De semenea, lui i-a plăcut mult vinul moldovenesc.

 
 Yang Tonjung – directorul Institutului „Confucius”

 

 

 

Distribuie articolul: