Psihologii susțin că preferința noastră pentru anumite culori dezvăluie aspecte ale personalității pe care altfel nu le-am cunoaște. Totodată, majoritatea oamenilor au preferințe coloristice comune, iar culorile cele mai des întâlnite sunt cele puternice, enunțate mai jos. Astfel, potrivit studiilor, rareori vor exista persoane care să prefere culori precum ocru sau lila, iar caracteristicile personalității acestor oameni sunt asemănătoare cu cele ale persoanelor care preferă culoarea de bază, din care au derivat celelalte culori.

Alb
Clar, ești o fire perfecționistă, cu idealuri înalte (de multe ori greu de atins), spun psihologii. Preferința pentru alb poate arăta însă și o fire înclinată spre simplitate.
Galben sau portocaliu
Ești optimistă, ai o fire veselă, ai multă imaginație și ești mereu în căutarea lucrurilor noi. Mereu pusă pe glume și încercând să vezi întotdeauna partea plină a paharului, ești sufletul familiei. Dacă îți plac aceste culori ești mai mult ca sigur înconjurată de mulți prieteni. Iar mai mereu încerci să le faci pe plac tuturor.
Verde
Personalitate sinceră și liniștită. Astfel poți fi caracterizată dacă îți place verdele. Indiferent de nuanța, această culoare spune despre ține că ești răbdătoare și modestă.

Albastrul
Personalitate conservatoare și introspectă. Nu agreezi schimbările bruște și afișezi mai mereu o atitudine rezervată decât una deschisă.
Roșu
Personalitate ambițioasă. Persoanele care au înclinație spre această culoare sunt mai impulsive, agresive și tind să-i domine pe ceilalți. La serviciu poți fi percepută drept o persoană ambițioasă, uneori lipsită de diplomație. Nu te regăsești în niciuna dintre aceste descrieri, deși roșul este în topul preferințelor tale? Atunci faci parte din rândul persoanelor care iubesc roșul pentru căldură și pentru vitalitatea pe care le-o asigură această culoare.
Maro: generozitate
O culoare mai puțin pasională care descrie o persoană generoasă și sociabilă. Această culoare este posibil să fie marca unei persoane care a avut luptele ei în viață, dar a trecut peste ele.

Preferințele se schimbă cu timpul 

În adolescentă îți plăcea roșul, ca în tinerețe să începi să optezi din ce în ce mai des pentru portocaliu, iar mai târziu și galbenul a început să-ți facă încet cu ochiul? Studiile au arătat că este normal să ne schimbăm preferințele pentru culori cu timpul. În primul rând, există o explicație de natură psihologică: personalitatea noastră se schimbă, ne maturizăm și începem să ne regăsim în cu totul alte culori.
În al doilea rând, schimbarea opțiunilor noastre are și o explicație strict biologică. Cu trecerea vremii, modul în care percepem culorile se schimbă, în mare parte în urmă îngălbenirii cristalinului și deteriorării corneei.

Sursa: Lyla.ro 

 

Distribuie articolul: