Alegerea culorilor pentru nuntă trebuie realizată devreme în procesul de planificare a nunții. Culorile sau tema nunții reprezintă un factor important în alegerea invitațiilor de nuntă, cardurilor de masă, decorațiunilor, îmbrăcămintei scaunelor pentru petrecere și multe alte decizii. Culorile joacă un rol important în toate etapele unei nunți, de la început până la sfârșit. Învățați cum să restrângeți alegerile și să selectați culorile pe care le îndrăgiți, pentru ziua nunții dvs. Restrângerea alegerilor pentru culorile nunții poate părea extrem de simplă, deoarece multe decizii se bazează doar pe culorile alese de mireasă și mire. Totuși, luând în considerare toate aspectele nunții, poate ajuta cuplul să restrângă alegerile culorilor pentru nuntă și să planifice nunta visurilor lor.

Anotimpul nunții
Anotimpurile au inspirat mult timp miresele și mirii, care încearcă să decidă ce culori trebuie să aleagă pentru nuntă lor. Fiecare anotimp are propria paletă de culori, care apare în mod natural, și multe tendințe la modă ale decorului nunții par să urmeze schimbarea și cursul schimbării anotimpurilor.

Nunțile care se organizează primăvara și vara sunt minunate pentru culorile pastel sau culorile strălucitoare, aprinse. Nunțile organizate toamna, totuși, par să atragă tonuri mai profunde, mai pământești, bogate în nuanțe roșii, maronii, aurii și violete. Iarna poate inspira lumina și culorile nunții răcoroase de genul albastrului pastel sau albului, sau auriului și ivory-ului, dar pot denota, totodată, tonuri profunde de bijuterii sau culori calde și liniștitoare.

Culorile pentru nuntă sunt ușor de găsit?
Disponibilitatea culorii trebuie să fie un factor determinant atunci când vine vorba despre alegerea culorilor pentru nuntă. Este important să va gândiți cât de mult va fi utilizată o culoare în toată tema nunții. În cazul în care culoarea principală a nunții urmează a fi utilizată pentru întregul decor, atunci mireasa și mirele trebuie să verifice și să se asigure dacă respectiva culoare este disponibilă pentru îmbrăcămintea scaunelor, fețele de masă, florile și alte decoruri de nuntă.

Cuplurile încep deseori să planifice nunta cu mai mult de un an înaintea zilei celei mari. Unele culori, în deosebi cele care sunt la modă la începutul planificării nunții, ar putea să nu fie disponibile atunci când vine timpul pentru a comanda sau a cumpăra anumite elemente pentru nuntă.

Culorile nunții și locația nunții
Decorarea spațiului pentru nuntă poate avea, de asemenea, impact asupra deciziilor privind culorile pentru nuntă. Dacă nunta sau recepția au loc în aer liber, poate fi deja o miriadă de culori cu care puteți lucra. Alegerea unei scheme de culoare complementară va ajuta la contopirea nunții cu mediul, și de asemenea, va arăta frumos în fotografiile de nuntă.

Tematica nunții 

Același aspect se aplică pentru nunțile organizate în spațiu închis. Multe localuri de nuntă și locații de recepție au un set standard de decorație, care este utilizat întotdeauna împreună cu închirierea spațiului lor. Miresele și mirii trebuie să verifice întotdeauna localul, împreună cu coordonatorul nunții, pentru a se asigura că spațiul poate fi decorat în comuniune cu respectivele culori selectate pentru nuntă.

Culorile și florile pentru nuntă
Florile sunt un alt domeniu în care luarea unei decizii poate fi dificilă, dar găsirea florilor care se potrivesc cu o schema coloristică specifică unei nunți poate face ca decizia să fie și mai provocatoare. Datorită disponibilității sezoniere a florilor, este important să aveți în vedere dacă respectivele culori vor fi disponibile în anotimpul nunții. Florile colorate, precum hortensiile sau bujorii, pot avea schema corectă de culori pentru nuntă, dar s-ar putea să nu fie disponibile în anotimpul nunții.

Consultarea unui florar înainte de selectarea culorilor pentru nuntă poate ajută la eliminarea unora dintre culorile alese, pe care le-ați avut în vedere. În afară de faptul că respectivele culori pentru nuntă trebuie alese pentru un eveniment deosebit, este important că ele să fie în consonanță. Alegerea uneia sau a două culori, care se potrivesc stilului cuplului, va permite miresei și mirelui să stabilească o temă specifică și tonul nunții. Alegerea prea multor culori va avea ca rezultat un eveniment ce va părea necoordonat și disonant.

Sursa: Mayra.ro 
Foto: RoxisssFlower 

Distribuie articolul: