Muzică de suflet, personalități ale artei și culturii naționale și o atmosferă de suflet au fost ingredientele unui eveniment deosebit chiar de ziua lui Mihai Eminescu, găzduit de Familia Doga. Compozitorul i-a invitat la o întâlnire de suflet pe cei care consideră că muzica şi poezia se completează reciproc. Reuniunea a fost presărată cu poezie eminesciană și muzică de Eugen Doga.

Cu ocazia celei de-a doua ediții a seratei dedicate lui Eminescu și petrecute în casa maestrului Doga, acesta și soția sa, Natalia, au purtat costume tradiționale cu broderii asemănătoare. Evenimentul a coincis cu Ziua Națională a Culturii, care, în acest an, este dedicată împlinirii a 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

Doga 1

Doga

„Pentru mine este o datorie de onoare în primul rând față de Eminescu, față de cultura noastră, față de timp, până la urmă, care ne cere o dare de seamă: cum am preluat creația lui Eminescu, am înțeles-o sau nu? Se pare că totul este în ordine”, a declarat pentru Jurnal TV maestrul Doga.

Eugen Doga

Despre muzica pe care Doga a dedicat-o creației eminesciene, maestrul declară: „Pe aceasta eu nu o scriu, ci o descifrez din creația marelui poet. Acolo e atâta forță, atâta muzică, atâta inspirație, că trebuie doar să o preiai”, a mai spus Doga sursei citate.

Doga

Actorii și artișii prezenți la eveniemnt au avut doar cuvinte de laudă pentru maestrul Doga și pentru creația acestuia, menționând că este o mare onoare să participe la un asemenea eveniement, desprins parcă dintr-o altă epocă și dintr-un alt context cultural. În salonul de muzică al compozitorului Eugen Doga vor mai fi organizate seri tematice, dedicate oamenilor de artă.

Foto: Facebook.com/EugenDoga

Distribuie articolul: