Liuba Buiuc are 73 de ani și este din satul Chiperceni, raionul Orhei. #EA este eroina care ne dă o lecție importantă de viață. Este un adevărat exemplu pentru toți cei care sunt cu moralul la pământ după ce viața a fost dură cu ei. Deși, după o gravă problemă de sănătate, a rămas cu partea dreaptă a corpului paralizată, femeia nu s-a dat bătută și a învățat și continuă să învețe, zi de zi, să facă multe lucruri frumoase cu mâna funcțională. 

Liuba exersează zilnic pentru a-și împlini visul. Ea colorează cărți cu desene, ea învață să scrie și să coase pernuțe pentru oamenii dragi. O admirăm! Află mai multe despre #eroina de 73 de ani aproiectului #CEvreaEA.

„Mă numesc Liuba Buiuc și am 73 de ani și i-am împlinit acum, la întâi octombrie. Sunt din satul Chiperceni, raionul Orhei. Îmi doresc sănătate și să trăiesc împreună cu copiii și nepoții și să fim toți împreună fericiți. Vreau să învăț a coase cu mâna stângă, pentru că partea dreaptă este paralizată. Vreau să desenez, vreau să scriu. Iată aici învăț să colorez. Aici fac pernuțe. Sunt făcute de mine. Ce trebuie să cos la mașincă, cos la mașincă, restul fac cu mâna stângă. Iaca una, iaca două. Mai apoi le dăruiesc… la familie, prieteni, la copii. Anul trecut am cusut multe pernuțe, peste 20. Le-am dăruit”, ne dezvăluie Liuba Buiuc.

Vezi AICI și celelalte vârste/femei din proiectul CEvreaEA.

Ne-am aventurat, în cinstea aniversării a celor 9 ani de activitate, în inițierea unui proiect cu femei și despre femei. Astfel, timp de 90 de zile, 90 de femei cu vârste diferite, vor răspunde la una dintre cele mai misterioase întrebări – „CE vrea EA?”.

Vezi și: Străbunica Eugenia Dogari, în proiectul #CEvreaEA, la 72 de ani: „Vreau o pensie mai bună” (Video)