Festivalul de muzică ușoară Mamaia, ajuns la cea de-a 50-a ediție, se va desfășura în acest an, după multe dispute dintre organizatori și Guvernul României. Locația se schimbă iar ediția jubiliară nu va mai avea probele de concurs: interpretare și creație. Doar laureații vor urca pe scenă, așa că s-ar putea să-i admirăm și pe moldoveni cântând.
Ajuns la cea de-a 50-a ediţie, festivalul de pe litoral se mută de la Teatrul de Vară în piaţeta Cazinoului, pentru a fi văzut gratis. Cu toate reţinerile preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, supărat că guvernul nu-i dă bani pentru organizare, cu toate declaraţiile că “este învechit şi îmbătrânit” ale primarului Radu Mazăre, Festivalul de la Mamaia nu moare. Ediţia jubiliară se va desfăşura la sfârşitul acestei luni, anunță presa de peste Prut.

Cel care insistă pentru continuarea evenimentului cultural de tradiţie în muzica uşoară românească este deputatul de Constanţa, Mădălin Voicu, de altfel preşedintele constant al juriului. “Nici vorbă să nu se organizeze, am început deja pregătirile în piaţeta Cazinoului din staţiune…”, a declarat Mădălin Voicu. Acesta a mai adăugat: “nu finanţarea festivalului este problema, bani sunt, iar acest festival trebuie să existe precum cel de la San Remo sau Montreux, dar, pentru asta, cei care se ocupă de organizarea lui trebuie să colecteze banii din luna martie, nu în ultima clipă”.

 

Primarul Constanţei a confirmat că “s-a înmuiat” și i-a făcut lui Voicu şi câteva recomandări. “Pentru la anul, i-am recomandat domnului Mădălin să mai învigoreze festivalul, să-l întinerească. Sunt o groază de cântăreţi români cu milioane de vizualizări pe youtube, care au un succes extraordinar şi nu i-am văzut la acest festival”, a aspus radu Mazăre.

TVR filmează pe banii ei
Ediţia jubiliară de la sfârşitul acestei luni va fi diferită de cele din anii trecuţi. Parte de voie, parte de nevoie… Ca să taie din costuri, organizatorii nu vor mai organiza preselecţii, care ar fi presupus bani în plus de cazare, şi, profitând că se împlinesc 50 de ani de la debutul proiectului, îi vor aduce pe scenă pe laureţii celor cinci decenii, care vor defila prin faţa spectatorilor din piaţeta Cazinoului.

În plus, spre deosebire de alţi ani, televiziunea publică îşi va plăti singură oamenii deplasaţi în teritoriu să filmeze evenimentul. “Vor participa doar interpreţii şi compozitorii care în aceşti ani au câştigat diplome, premii şi trofee, va fi un cumul de personalităţi care vor urca pe scenă. Cheltuielile sunt de aceea, mai puţine, nu au mai fost preselecţii, concurenţi, cazări costisitoare, iar televiziunea îşi plăteşte singură oamenii”, a explicat Mădălin Voicu.

Sursa: Topromanesc.ro 

Distribuie articolul: