Știm că ți-am recomandat o mulțime de rețete de măști pentru față și alte trucuri de îngrijire a tenului, însă puține dintre voi le-au pus în practică. Dacă ai lipsă de timp ca să realizezi tot ceea ce îți oferim zilnic, îți sugerăm să asculți sfaturile scurte de îngrijire a tenului, oferite de cosmetologul Olesea Gurduza.

1. Una dintre cele mai esențiale proceduri de îngrijire a tenului este demachierea.  Fiecare femeie care își aplică minim fond de ten pe față trebuie să se demachieze cu regularitate. Procedura de demachiare trebuie să fie însoțită de produsele cosmetice, precum crema și tonicul, care reface PH-ul natural al pielii. Nu vă leneviți să pregătiți tenul pentru somn.

2. Este important atunci când aplicăm demachiantul să așteptăm 2-3 minute ca soluția sau spuma să se îmbibe în piele și să se dizolve urmele de machiaj. Apoi clătim fața cu apă călduță sau rece, ci nu fierbinte, întrucât ea dilată porii.

3. Aplicăm ulterior o soluție tonică și o cremă hidratantă.

4. În perioada caldă a anului, se recomandă aplicarea produselor cu un factor de protecție SPF-20 sau SPF-30.

5. Masca din produse naturale trebuie să facă parte din ritualul de înfrumusețare. Recomand o mască din fulgi de ovăz care se prepară din 2 lingurițe de fulgi de ovăz, dizolvate cu apă fiartă, călduță, până se obține o  substanță cremoasă. Se aplică pe față pentru 15 minute, apoi se înlătură cu apă călduță. Masca este recomandată pentru timpul de ten gras sau combinat.

6. De asemenea, se recomandă o dată pe săptămână să realizați o precedură de exfoliere din produse naturale, din granule fine. Exfolierea îndepărtează celulele moarte și, astfel vei sta mai mult timp departe de ușa cosmetologului.

Află și Sfaturi pentru o demachiere corectă! „Exclude săpunul din procedura de îngrijire a tenului” (Video)