Au spus-o bunicile noastre, dar le dăm și acum dreptate: Omul după încălțăminte se cunoaște! Calitatea, îngrijirea și acuratețea acesteia conferă farmecul pe care se bazează o ținută reușită. Alegerea e grea când vine vorba de producător și model, ori picioarele noastre merită tot confortul – ele ne slujesc timide și nu se revoltă niciodată. Iată ce ne propun brand-urile autohtone în materie de încălțăminte pentru toamna 2013 și iarna 2014. Zorile
Cea mai mare întreprindere de profil din Moldova, Fabrica de Încălțăminte Zorile are și unele dintre cele mai temeinice tradiții de producere. Colecția de toamnă Zorile este elaborată din piele italiană, dat fiind afilierea fabricii cu firma italiană pentru care și exportă. Modelele de toamnă-iarnă continuă tradiția, fiind deopotrivă elegante și casual.

Doamnele pot alege pantofi sau botine elegante pentru birou din piele fină de capră, de înălțime medie și foarte comode. Modelele tip Oxford sunt produse din piele lăcuită, în nuanțe de negru, nude, bordo, verde. Zorile nu uită nici de picioarele care obosesc mult și le oferă botine pe talpă plată din piele și din velur natural, disponibile în cea mai mare varietate de mărimi – de la 32 (și pentru eleve) până la 40. Culorile sunt și aici alese pentru toate gusturile: gri, maro, negru, albastru sau bordo.

 

Bărbaților li se propune același stil italian, care îi va face atractivi și foarte stilați. Vorbim despre pantofii clasici din piele sau cei din colecția nouă, ceva mai casual – mocasini. Nu doar designul, ci și toate componentele sunt importate din Italia, ori firma Zorile mizează pe calitatea care nu a lăsat niciodată urme de îndoială.

 

 

Irka Shoes
Deoarece Irka Shoes este destinată persoanelor care doresc să fie unice și diferite prin ceea ce poartă, colecția din această toamna va fi una diversă, cu jocuri de culori, combinații neobișnuite, cu dimensiuni și croieli îndrăznețe. În noua colecție veți găsi mai multe modele cu toc mic spre mediu, dar acest lucru nu înseamnă că am uitat de personalitatea încălțămintei. Acest lucru este în continuare prioritatea noastră.

 

Tocurile înalte vor fi mereu la mare căutare, nu am renunțat la ele definitiv și avem modele de 11 și chiar 13 cm. Orice clientă are posibilitatea să își personalizeze încălțămintea după stilul și placul ei, poate alege orice, începând de la culoarea pielii, textură și până la înălțimea pantofului (între 6 și 13). Pielea lăcuită, cea întoarsă ori cea naturală, cu diverse imprimeuri: șarpe, croro, florale, carouri, împletituri, etc au rămas elementele de bază ale texturilor utilizate și pentru această linie de încălțăminte.

 

Irka Shoes nu uită și de accesorii – gențile și plicurile fiind principalele cu care putem combina pantofii sau cizmele. Anume gențile dau un farmec deosebit colecției toamnă-iarnă. Culorile sunt foarte variate, ori designerul Irka Shoes este o persoană veselă, iar acest lucru se vede în colecție prin culorile vii de roșu, verde, bej, albastru. Noutatea vine acum de la nuanțele pământii: maro, grena, bordo și vișiniu.

 

Cristina
Încălţăminte confortabilă, accesibilă şi calitativă – aceasta e deviza Întreprinderii Cristina, principii de care producătorul s-a ținut și în acest sezon. Experiența acumulată în cei peste 16 ani de activitate au demonstrat că încălțămintea produsă de Cristina este căutată șo potrivită oricărei vârste și oricărui gust. Noua colecție a fost doar îmbunătățită prin calitate și culori, ori Cristina este singura fabrică de profil din Moldova care posedă un program de modelare a încălţămintei în format electronic.

 

Modelele de încălţăminte din toamna 2013 și iarna 2014 au o factură, textură, coloristică și design foarte variate, toate detaliile fiind inspirate din ultimile tendinţe europene în domeniul încălţămintei. Varietatea este de fapt cheia succesului pentru Cristina: încălțăminte pe toc mic, mediu sau de 12 cm, cu platformă sau fără, cu şiret, fermoar sau arici și confecționată din piele simplă, velour sau piele lăcuită.

 

În acest sezon calitatea este la ordinea zilei, iar gama de încălțăminte “întinerește” – Cristina produce încălțăminte și pentru cei mai mici “purtători”. Tendințele vin să spargă monotonia şi stereotipul că în Moldova poţi încălţa doar pantofi de culoare neagră. Ne dorim ca pe rafturile magazinului nostru perechea de încălţăminte să-i facă din ochi chiar şi celui mai conservatist cumpărător.

 

Colecțiile întregi ale acestor brand-uri vor fi prezentate dumincă în cadrul show-ului de modă Moldova Autumn Fashion Walk 2013, parte din proiectul „Din ♥ branduri de Moldova”.