În scopul de a menține sănătatea ta, trebuie să o monitorizezi în mod regulat. Există mai multe tratamente, dar cele mai eficiente sunt acele care sunt efectuate dimineața, după trezire. Acestea, nu îți vor lua mai mult de cinci minute și în același timp, vor aduce multe beneficii sănătății tale.

1. Curățarea limbii

Cu toții ne spălăm dinții în fiecare dimineață, însă din păcate, nu toți știu că, și curățarea limbii ar trebui practicată zi de zi. Importanță acestei proceduri, oamenii au dat chiar și în cele mai vechi timpuri. Avicenna, un filosof, dar și un medic de origine tadjico-persană, era cel care recomanda în scrierile sale, să se includă această procedură, în îngrijirea zilnică a cavității bucale. Acest lucru se poate face cu o periuță de dinți sau cu un răzuitor special pentru limbă.

Foto: fithacker.ru

Foto: fithacker.ru

La ce ne folosește acestă procedură?

1. Ne scăpă de bacteriile care pot ajunge în stomac și provoca o varietate de boli.
2. Bacteriile de pe limbă, de cele mai multe ori, sunt cauza halitozei (mirosului neplăcut din gură), precum și a bolilor cavității bucale.

2. Un pahar de apă fierbinte

Mulți oameni știu cât de important este să se hidrateze după un somn bun, fii și tu printre ei. Încălzește bine apa filtrată nefiartă, (dar trebuie să fii atent, să nu o fierbi). Apoi, se toarnă un pahar plin de apă și se adaugă o felie de lămâie (sau poți stoarce puțină zeamă de lămâie). Consumă apa prin înghițituri mici cu 20 de minute înainte de a mânca.

Foto: fithacker.ru

Foto: fithacker.ru

Cât de utilă este această procedură?

1. Apa normalizează sistemul digestiv. Pregătește organismul pentru mâncare.
2. Îmbunătățește metabolismul și promovează pierderea în greutate.
3. Curăță ficatul.
4. Sucul de lămâie conține cantități mari de oligoelemente (calciu, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu, fier), precum și, vitamina B și C.

3. Miere înainte de mâncare

Cu zece minute înainte de a lua micul dejun, consumați o linguriță de miere, apoi beți apă. Mierea ar trebui să fie naturală și proaspătă.

Foto: fithacker.ru

Foto: fithacker.ru

La ce ne folosește acestă procedură?

1. Mierea este o sursă de vitamine și minerale. Aceasta conține cantități mari de fructoză și glucoză, care ne oferă energie și contribuie la îmbunătățirea activității cerebrale pe tot parcursul zilei.
2. Crește imunitatea.
3. Această procedură are proprietăți antioxidante, ajuta organismul să reziste îmbătrânirii.

4. Se clătește gura cu soluție de peroxid de hidrogen

După ce am luat micul dejun, trebuie să clătim gura cu soluție de peroxid de hidrogen. Se amestecă 5-7 picături de soluție de peroxid de 3%, cu 50 mg de apă nefiartă.

Foto: sanatate.bzi.ro

Foto: sanatate.bzi.ro

Cât de utilă este această procedură?

1. Prevenirea excelentă a cariilor dentare, a afecțiunilor dentare și a bolilor gingiilor.
2. Dispare halitoza.
3. Ușor înălbește dinții.

Efectuând aceste proceduri în fiecare dimineață, ne vom îmbunătăți vizibil sănătatea. Dacă ți-au plăcut aceste sfaturi și nu ai alergii la aceste preparate, îți recomandăm să le începi chiar de mâine.

Distribuie articolul: