În grădinițele din capitală, numărul copiilor care frecventează grupele în perioada sărbătorilor de iarnă s-a redus cu 40 la sută. Fie că sunt plecați în vacanțe cu părinții sau pe la bunei, copiii nu vin la grădiniță, având deja a doua săptămână de „vacanță de iarnă”. Educatorii spun că picii vor reveni de săptămâna viitoare, transmite TRM.md.

În perioada sărbătorilor de iarnă grădiniţa este frecventată doar de copiii care nu au cu cine rămâne acasă, o mare parte din ei fiind plecați în sate, la bunei sau chiar în vacanțe, împreună cu părinții.

Valeria are patru ani, îi place să meargă la grădiniţă. În aceste zile, însă, a preferat să stea mai mult cu sora ei mai mare, care este în vacanţă. „Mă joc cu jucărele şi după ce mă joc le adun pe toate. Mai pot desena”, spune Valeria.

Numărul copiilor care frecventează instituţia preşcolară s-a redus semnificativ în perioada sărbătorilor de iarnă. „Sunt mai puţini copii. După sărbători imediat se umple grupa cu copii”, afirmă educatoarea Valentina Laşcu pentru TRM.

În municipiul Chişinău sunt peste 150 de grădiniţe.

Distribuie articolul: