A fost lăudată și criticată dur, apreciată pentru că a slăbit și ponegrită pentru că și-a ales o rochie roz – Cristina Scarlat este în gura presei din toată Europa doar pozitiv, iar în a celei de acasă – așa cum poate mai bine să critice presa galbenă – neargumentat. Despre prestația sa de la Eurovision, fuga de presă, favoriții și jocurile de culise ale celui mai mare concurs european de cântec citiți într-un scurt interviu cu Cristina Scarlat.

Dacă acasă aparițiile media anuale se numără pe degete, aici dau interviuri non-stop. Deja, uneori mă ascund de presă, pentru că nu pot nici să ies în oraș ca să iau un respiro. Dincolo de aceasta, jurnaliștii își fac oricum multe griji pentru mine… e super tare pentru un artist senzația trăită aici. Vom reveni în țară pe 11 mai, atunci avem bilet de întoarcere. Până atunci mai am concerte în centrul orașului, în Eurocluburile din Copenhaga, interviuri și alte genuri de apariții. 

 Cristina Scarlat

Acum nu mai știu ce limbă vorbesc – cred că limba Eurovision. Nu am mai vorbit engleza de mai bine de 12 ani, iar acum vorbesc majoritatea timpului în engleză. Trebuie să recunosc că utilizez și rusa în comunicarea cu unii colegi, dar și româna cu delegația din România sau colegii mei.

Pentru concurs am schimbat nițel aranjamentul piesei. Am avut aceasta idee încă de cum s-a născut piesa. Atunci cu fost multe variante iar pentru selecția finală am ales-o pe cea mai potrivită, oricum mai vroiam parcă să schimb ceva. Ne doream ceva mai viu, mai dinamic, însă am avut puțin timp la dispoziție. Până la urmă ne-a ajutat cu varianta din concurs, adusă pe scena de la Copenhaga Sandu Gorgos. Este o ultimă variantă care s-a făcut în timp record și într-un ritm foarte alert.

 

Mă îngrozesc unele titluri și asta ținând cont de faptul că eu foarte puțin reușesc să citesc, să urmăresc presa de acasă. Unele declarații sau știri mi se comunică de colegi sau prieteni la telefon. Ce să zic? Nu am fost foarte susținută de cei de acasă, dar asta e lumea noastră. Un lucru îmi doresc, dacă critică cineva, să o facă constructiv și argumentat, dacă aduceți învinuiri, aveți grijă pe cine doriți cu adevărat să promovați (mă refer la cei care au scris că aș fi copiat ideile unui ucrainean).

 Cristina Scarlat

Dacă aș mai avea o șansă – la fel aș face, la fel aș cânta! Toți cu care vorbesc aici mă invită și la anul, până și criticii ruși, foarte reticenți față de noi, m-au lăudat, deci acest lucru înseamnă ceva. Artur Gasparean – un critic de muzică rus foarte ancorat în realitatea de la Eurovision a spus că „Wild Soul” este pentru el favorita în rândul baladelor din acest an. Despre faptul că Moldova nu a trecut în finală sunt sigură că nu e vina mea, sunt chestiuni politice la mijloc și nuanțe ale acestui concurs, caracteristice oricărui an.

 Eurovision semifinala

Nu dau atenție la bîrfe și nu mă simt absolut de loc invinsă! Să fie clar pentru toată lumea. Eu am pus sufletul și viața mea pe scenă, nu e vina mea că nu ne-am calificat și nu mi-o asum. Percepția rezultatului meu este una în Moldova și cu totul alta aici – unde toți te încurajează și te susțin la orice pas. Am și oferte destul de multe și mă bucur că am gustat din acest coktail numit Eurovision. Cei de acasă, presa în special, să știe un singur lucru: Sunt mândră de prestația mea!

Cristina cu Franta Cristina imparte autografe

Amintim că Orange Moldova și Moldova Agroindbank vă prezintă etapa internațională “Eurovision Song Contest 2014”.

Vă invităm să accesați modulul Eurovision 2014 pentru a asculta și vota piesele interpreților favoriți.

Foto: facebook.com, eurovision.tv