Ediția 2014 a concursului internațional de muzică Eurovision Song Contest se va desfășura la câțiva kilometri de orașul suedez Malmo, pe scena căruia, anul trecut, a cântat Aliona Moon. În acest an, capitala Danemarcei primește, în brațele sale, mai mulți cântăreți ca oricând. Reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision Song Contest a pornit, astăzi, în ”turneul vieții sale”. Cristina Scarlat va interpreta piesa ”Wild Soul”, compusă de Ivan Akulov și Lidia Scarlat.

Familia și muzica sunt două priorități, la care Cristina nu a renunțat niciodată. Cântă la pian și la vioară, iar pasiunea pentru muzică i-a fost încurajată mereu de cei dragi. Lidia Scarlat, nepoata interpretei, este prietena de nădejde, care o ajută mereu. Anul acesta, colaborarea dintre Lidia și Cristina a devenit mai profundă ca oricând: ”Lidia este nepoata, prietenul, compozitorul, purtătorul meu de cuvânt și persoana care îndeplinește, concomitent, mai multe sarcini pentru mine” mărturisește reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision.

Fiind și solistă în cadrul Orchestrei Prezidențiale, Cristina Scarlat este caracterizată, în presa internațională, ca fiind ”una dintre cele mai puternice voci din Moldova”.

Cristina Scarlat posedă deja, la activ, o experiență în cadrul selecției naționale a concursului Eurovision: a mai participat la preselecția națională ”O melodie pentru Europa” în 2011, cu piesa «Every Day Will be Your Day», dar și în 2013, cu «I Pray».

Perseverentă și încrezută în vis, la 15 mai, Cristina Scarlat a învins selecția națională a Eurovisionului, cu piesa ”Wild Soul”. Prima semifinală a celui mai important concurs de muzică o va întâmpina, pe scena concursului la 6 mai, Cristina urmând să cânte cu numărul de ordine 11.

Cristina Scarlat a acordat, recent, un interviu, fanilor Frank și Matt, care au creat un portal web dedicat acestui concurs muzical. Întrebată fiind, de băieți, despre cum se simte în calitate de reprezentant național la Eurovision, Cristina Scarlat a mărturisit că tot ce se întâmplă acum cu ea, este ”incredibil, uimitor, șocant” și că este o mare onoare și chiar responsabilitate. Toate acestea o motivează să-și depășească toate limitele și să dea din sine tot ce este mai bun.

După ce am ajuns, în 2013, pe locul 2, am simțit victoria la un pas de mine, iar asta a însemnat un singur lucru: am nevoie de mai multă putere și de un suflet sălbatic, pentru a câștiga”, spune Cristina.

A ales să cânte piesa în limba engleză, pentru a-i lăsa pe toți să cunoască profunzimea și dramatismul acestei piese. ”Cântecul se apropie de una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii: incertitudinea cu privire la misiunea lor pe Pământ, fericirea de neatins și lipsa de timp. Este o piesă motivațională, pentru că mesajul ei îndeamnă să găsim, în noi, puterea să depășim chiar și cele mai profunde provocări. Avem la îndemână două opțiuni: să plângem și să fim prinși de lanțurile frustrării, ori să scăpăm de mila pentru greșelile din trecut și să ne umplem inimile cu speranță. Mă consider o luptătoare – asta e singura alternativă, pentru mine” a spus Cristina băieților Frank și Matt.

O susținem pe Cristina în experiența care urmează să-i schimbe viața și îi ținem pumnii!!!

Amintim că Orange Moldova și Moldova Agroindbank vă prezintă etapa internațională “Eurovision Song Contest 2014”.

Vă invităm să accesați modulul Eurovision 2014 pentru a asculta și vota piesele interpreților favoriți.