Se fac pariuri, se analizează evoluția show-lui comparativ cu anii trecuți și se aleg favoriții, oficial sau neoficial. În câteva zile începe în Amsterdam, Olanda, Eurovision in Concert – un eveniment care-i reunește pe majoritatea artiștilor din anul acesta de la Eurovision Song Contest. Editorialistul și istoricul Eurovision, Gordon Roxburgh, prezintă cinci apariții scenice care se vor lăsa memorabile anul acesta. Printre ele și Cristina Scarlat, reprezentanta Republicii Moldova.

Azerbadjan, Marea Britanie, Lituania și Belgia – iată țările participante la ESC 2014 care, alături de Republica Moldova, sunt prezentate ca cele mai memorabile apariții ale acestei ediții a celebrului concurs. Despre Cristina Scarlat, se notează:

„În calitate de cântăreață, Cristina Scarlat a acumulat o mare experiență participând în cadrul competițiilor și câștigând o serie de premii la diverse festivaluri și concursuri. Printre acestea se numărăr și Festivalul Internațional al Artelor „Slavianski Bazar” din Belarus. La Eurovision, Cristina va înterpreta piesa „Wild Soul”, compusă de Ivan Akulov, pe un text de Lidia Scarlat”.