Se află în Suedia de circa o săptămână, însă a reușit deja să se îndrăgostească până peste cap de această țară cu vânt permanent și stări de spirit diferite de cele văzute în Republica Moldova. Cristina Gheiceanu a mărturisit, într-un interviu pentru EA.md, că plecarea sa de „pe sticlă” nu este legată doar de viața personală și relația frumoasă cu fotbalistul brașovean Ovidiu Mendizov. Are planuri mari, a început să practice o activitate la care visa de mult timp și e fericită cu alegerea pe care a făcut-o!

Cristina, permite-ne să te felicităm cu ocazia a două mari decizii din viața ta: aceea de a face o pauză în carieră și a descoperi una dintre cele mai bune țări pentru trai, din Europa. A fost greu să iei această decizie și, mai ales, să anunți în direct despre decizia ta?

Trebuie să recunosc că am avut emoții mari în momentul în care am anunțat, în direct, despre plecarea mea din televiziune. Desigur, nu a fost o decizie ușoară. Am analizat, am calculat fiecare moment și, într-un final, am ales cum era mai bine pentru mine.

2

E pentru prima oară când pășești pe tărâmuri scandinave? Cum te simți după o săptămână în care dimineața vezi peste geam altă țară și altă viață?

Într-adevăr, e pentru prima oara când pășesc pe pământ scandinav și trebuie să recunosc că sunt încântată. E frumos să privești dimineața pe geam și să vezi că în jurul tău e totul nou. E o experiență care te scoate din zona de confort și te face să te descoperi cu bune și cu rele.

Nu mai e un secret că plecarea ta a fost și o alegere legată de viața personală. Te rugăm să ne spui ce pot afla fanii tăi la acest capitol.

Plecarea mea într-adevăr are legătură cu viața mea personală, dar nu numai. Aveam nevoie de o pauză, de o schimbare, iar această plecare a venit la momentul potrivit pentru mine.

6

Există probabilitatea ca să rămâneți în Suedia, împreună cu Ovidiu, pentru o perioadă mai lungă de timp și să vă construiți viitorul acolo?

Nu este exclus să rămânem aici pentru o perioadă mai lungă de timp. Totuși, planurile noastre sunt altele. Rămâne să vedem cum evoluează lucrurile și ce ne pregătește viitorul.

5

Cum sunt suedezii și ți-ai dori să fie măcar puțin oamenii din Republica Moldova? E un popor în sânul căruia ți-ai vedea familia în viitor?

Suedezii sunt foarte calmi, ceea ce moldovenilor le lipsește, dar e de înțeles acest lucru. Aici oamenii au siguranța zilei de mâine, trăiesc fără griji, pe când la moldoveni instabilitatea creează griji și mult stres.

Recent ai explorat capitala și ai asistat la un spectacol Eurovision. Cum a fost experiența?

Eurovision a fost o experiență extraordinară. În sală, lucrurile se văd diferit decât le vedem la TV și, desigur, nici cel mai performant televizor nu poate transmite atmosfera de acolo. Pentru că am lucrat o perioadă mare de timp în jurnalism, mă uitam cu atenție la toată tehnica folosită, la momentele organizatorice și mă minunam de fiecare dată de nivelul înalt la care se desfășoară totul.

Nu vom ezita să te întrebăm dacă ți-e dor de regimul de munca de la TV. Ai fi gata ca peste un timp să revii pe micile ecrane, ori ai vrea să te dedici unui alt tip de jurnalism, spre exemplu presa online?

Mă feresec de cuvântul niciodată, nu mi-e drag deloc, așa ca nu este exclus să revin vreodată în televiziune.

Ce activități practică Cristina Gheiceanu în Suedia, în afară de lecturi și multe escapade în locuri necunoscute?

Aici nu mă plictisesc deloc. Fac mult sport și în sfârșit m-am înscris la cursuri de fotografie – o veche dorință de-a mea, pe care demult se așezase praful.

4

Vom profita de acest dialog cu tine ca să te întrebăm cum reușești să te afli mereu într-o formă fizică perfectă. Ce tipuri de sport practici și, mai ales, ce reguli legate de diete nu-ți permiți să încalci?

Și acasă făceam sport, iar aici continui tradiția. Iubitul m-a ințiat în antrenamentul TRX și acum sunt depedentă de el. El îmi pregătește programul de sport, iar eu îl execut.

În ceea ce ține de mâncare, legumele și verdețurile sunt la ordinea zilei. Ca și fiecare moldoveancă însă, nu pot refuza niște plăcințele calde sau o zeamă de casă.

3

Te rugăm să lași un mesaj pentru oamenii care te-au îndrăgit de mult timp și îți poartă dorul!

Îmi este foarte plăcut că fiind aici, o mulțime de oameni pe care nu îi cunosc, dar care îmi urmăreau jurnalul, îmi scriu pe rețelele de socializare. Cu unii chiar am devenit prieteni virtuali. PRO TV-ul rămane a fi o parte extraordinară din viața mea, atât datorită experienței, cât și a oamenilor pe care i-am cunoscut în tot acel răstimp. Cum am zis și la ultimul jurnal, telespectatorii PRO TV-ului vor rămâne mereu în sufletul meu.

Îți urăm succese mari și așteptăm proiectele tale fotografice. Mulțumim pentru acest interviu!

7

Foto: Arhiva Personală