Face parte din pleiada interpreților tineri de la noi, este foarte perseverentă și are o groază de proiecte pentru anul ce vine – vorbim despre Cristina Croitoru. Deși are un program foarte plin în luna decembrie, interpreta și-a făcut loc în agendă, chiar în ajun de Crăciun pentru o întâlnire cu PentruEA. Vezi cu cine vrea să mai facă un duet Cristina și care este scena mare la care râvnește.

Anul acesta încep vacanța mai devreme

În ajun de Crăciun și Anul Nou am fosrte multă treabă, multe concerte, petreceri private pe care vreau să le onorez, pe cât posibil. De Anul Nou am decis să refuz orice propunere, oricât ar fi de tentantă și să iau o mică pauză. Voi întâmpina 2014 la Moscova, deși de Crăciunul pe stil nou mai sunt la Chișinău. Sper ca în ianuarie să prind și câteva zile la munte. Sărbătorile pe stil vechi le voi petrece la Dubăsari, la părinții mei. Îmi amintesc mereu, atunci când revin acasă, momentele frumoase din copilărie: mereu mă trezeam cu gânsul ca să mă uit mai rapid sub pernă, să văd ce mi-a lăsat Moș Crăciun. De Anul Nou îmi lăsa darul sub brad. În această perioadă nu liprește niciodată de pe masa noastră salata olivie – nu mă satur niciodată de ea, voi face și eu de Crăciun aici.

 Cristina Croitoru

Nu refuz niciodată concertele de caritate

Concertele de caritate chiar nu pot să le refuz, mai ales când e vorba despre copii. La noi deja se fac, sincer, prea multe concerte de caritate, practic din orice și oricine vrea. Au fost câteva cazuri când am refuzat, doar pentru că nu știam, nu cunoșteam organizatorii și am decis să spun pas. Merg de fiecare dată când am ocazia să le fac o bucurie celor mai triști ca noi, am fost recent și la o școală internat și am fost foarte călduros primiți.

 Cristian Croitoru

La Eurovision nu mai particip, cel puțin în 2014

Lucrez acum la o piesă, chiar ieri am trecut pe la studiou. Va fi o piesă solo, că deja am avut prea multe duete în ultima perioadă. Voi face o melodie scrisă de mine, așa cum am obișnuit deja publicul. Nu o fac pentru Eurovision, anul acesta chiar nu mai vreau să particip. Cred că nu mai merită nici investiția, nici efortul, nici nervii pe care îi cheltui în acest concurs și aici nu e vorba despre o dezamăgire, să fie clar. Poate voi mai participa peste câțiva ani, acum nu.

 Cristian Croitoru

Duetele m-au ales pe mine

Nu făceam atâtea dacă era după mine: Akord, Boris Covali, Karizma, Samir – ideile au venit de la mine doar în cazul duetului cu Karizma. Acum vreau să mă concentrez mai mult pe piesele solo. Adevărul e că nu-mi displac duetele. Mă bucur că am cântat la un bal o piesă în duet cu Nelly Ciobanu și am ieșit învingătoare – mi-am dorit mult acest lucru și iată că mi-a reușit. Cred că dintre vedetele internaționale mi-aș mai dori să colaborez cu Beyonce și cu Bruno Mars.

 Cristian Croitoru

Cum e să scrii la comandă?

Am lucrat cu mai multe proiecte comerciale și mi-a plăcut experiența. Este greu atunci când îți spun totul până în cele mai mici detalii: cuvinte sau expresii. Eu am făcut de fiecare dată mai multe variante și cea aleasă a fost cea pe care am înregistrat-o. Am multe piese în repertoriu, pentru că stau cu chitara în mână de la 16 ani. Inspirația trebuie să vină singură, nu pot să mă impun – când am chef atunci vine totul și în cinci minute. Mă strădui doar ca să nu pierd nimic din ceea ce fac și să folosesc la maxim orice clipă de inspirație.

 Cristina Croitoru

Proiectele pentru tinerele talente? Interesante, dar nu la noi acasă!

Mă concentrez acum și pe alte concursuri – vreau să ajung la un concurs în România, dar încă nu am pus la punct totul. Vreau să fac și un band cu care să lucrez și pe la concerte și pe la petreceri.  Aș merge și la un proiect muzical de mare anvergură, poate la Vocea României, dacă prind preselecția. Sunt obișnuită de mică cu concursurile, am făcut o pauză pentru că te surmenează toate – repetiții, deplasări, piedici, etc. Dezamăgirea unei nereușite este foarte mare – succesul se uită mai ușor. Chiar dacă voi participa la un asemenea show, cred că aș merge în România, în Ucraina sau în Rusia. Acolo eeste concurență mai mare, de cea de la noi cred că am trecut deja, iar concurența te stimulează să crești continuu. Cânt și în rusă, am învățat și la școala muzicală în rusă, așa că sper să ajung pe piața rusească, poate și în Europa – mai vedem ce-mi reușește.

 Cristian Croitoru

Mă văd mireasă peste vreo doi ani

Nu ține de mine, dar eu acum nu mă văd mireasă. Cam în doi ani cred că mă văd în această postură, până atunci mai am și alte planuri. Oricum, nu cred că încurcă vieții scenice nici căsătoria, nici apariția unui copil – dacă vrei, le reușești pe toate. Nu las deoparte viața personală, am pe cineva alături de mine, mă strădui să îmi fac timp și de mine. Mă bucur mult că mulți dintre prietenii mei sunt din showbiz și ne vedem și la concerte și după concerte, la o cafea sau la un party.

Foto: Igro Vrabie

Mulțumim pentru găzduire Restaurantului Pani Pit

Pani Pit