Este tânără, cochetă și ne-a farmecat cu carisma și energia ei pozititivă. Este vorba de intrepreta Cristina Baban, de la care aflăm cum a reușit din designer să devină o stea pe scena muzicală de la noi. Intrepreta ne deschide nu doar tainele sufletului, ci și cele ale… garderobei. Cristina a visat de mică să urmeze cursurile liceului de muzică, dar a fost respinsă, pentru că profesoara a considerat că ea ar avea degetele prea scurte ca să cânte la pian. Cristina a urmat a urmat școala generală, după care se mută împreună cu familia ei la Chișinău. Aici a făcut facultatea de Marketing, dar pasiunea sa față de artă și frumos a învins. Ea s-a angajat ca designer interior la o companie specializată în decoraţiuni şi organizarea evenimentelor festive. După cinci ani s-a gândit să pună pirostriile propriei afaceri – o agenție care organizează de la „A la Z” diverse ceremonii și festivități.

Însă dragostea ei față de artă nu s-a oprit aici. Cristina a decis să devină cunoscută prin cântec și s-a implicat în cea de a III-a ediție a proiectului tinerilor talente Fabrica de Staruri. Astfel, Cristina a reușit să-și manifeste talentul ca interpretă, iar prietenii și fanii nu s-au lăsat mult așteptați ca să aprecieze eforturile ei. Acum când viața publică nu mai e un secret pentru frumoasa interpretă, ea ne dezvăluie ce preferințe are în materie de modă și stil.

Ce stil vestimentar te caracteriziază cel mai bine și de ce?

Cea mai mare parte a vestimentației din garderoba mea aparține stilului casual și sport. Sunt o persoană energică și duc un mod de viață foarte activ, de accea, prefer să port haine comode și foarte practice. Desigur, în colecția mea sunt și ținute clasice și foarte elegante, dar le port mai răruț, pentru că nu e tocmai genul de vestimentație care mă caracterizează.

Crezi că o ținută sau o piesă vestimentară poate influența starea de spirit sau, cel puțin, te poate face mai sigură pe tine în timpul concertelor?

Din proprie experiență pot spune că o ținută vestimentară aleasă corect, combinată reușit cu stilul piesei, îmi insuflă încredere. Într-o anumită măsură, vestimentația contribuie la siguranța interioară.

E adevărat că, odată cu acumularea experienței scenice se vor găsi alte puncte de reper. Dar la moment cred că o haină nepotrivită sau incomodă poate duce la pierderea totală a concentrației și, drept rezultat, mesajul piesei nu mai e același.

Cum faci să-ți menții părul frumos și sănătos, după atâtea aranjări și coafări?

Cred că asta se datorează geneticii. Sinceră să fiu, nu depun mult efort pentru a-l menține sănătos. Folosec cosmetica corespunzătoare pentru îngrijirea părului și exclud din uz uscatorul sau alte aparate de aranjare a părului.

Cum ai trecut peste situațiile când stiliștii ți-au impus anumite ținute care nu te caracterizează? Cu siguranță au existat haine care-ți provocau disconfort moral sau fizic!

Fiecare schimbare a fost o încercare pentru mine, am fost curioasă să experimentez, probând ținute noi. De multe ori m-am impus să accept sugestiile specialiștilor, astfel cu fiecare concert s-a format pe părticele caracterul meu. Spre exemplu, rochia de seara la piesa „Halellujah”, cu toate că mi-a plăcut foarte mult, era o provocare pentru mine, fiindcă nu am mai îmbrăcat până atunci o astfel de rochie. Dar, în final, m-am convis că merită să experimentez în continuare, deoarece spre mirare m-am simțit destul de liber la fiecare mișcare chiar și într-o rochie elegantă.

Ai fi acceptat, în numele artei, o schimbare radicală, ceva de genul să-ți vopsești părul blond sau să porți o ținută foarte provocatoare? Și ce ar trebui să te convingă să faci acest pas?

Ceea ce ține de vopsirea părului, nu cred că aș accepta. Tind să cred că nu m-ar avantaja să fiu blondă. Cu toate că, la vârsta de 18 ani visam să-mi vopsesc părul în culoarea verde sau albastră. Dar acum numai am acea tărie de caracter, pe care o aveam cândva.

Ce ține de hainele provocatoare, nu cred că aș acepta, din simplul considerent că nu mă simt „eu” în așa ținute. Încerc să fiu cât mai naturală și originală, fără să apelez la schimbări radicale. Consider ca show-business-ul și așa e supraîncărcat cu apariții de acest gen, mi se pare banal să o fac și eu.

Ce alte schimbări ți-ai fi dorit, dar nu ai avut posibilitate și curaj să le încerci până acum?

Vreau să încerc stilul vestimentar Rock. Deocamdată e doar un vis, dar sper că voi avea posibilitatea să probez accesorii și haine în acest stil îndrăzneț și tot odată neobișnuit.

Distribuie articolul: