Atacantul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, şi-a vândut unul dintre Baloanele de Aur la o licitaţie, cu scopul de a strânge fonduri pentru organizaţia internaţională Make-a-Wish, care ajută copiii bolnavi să îşi îndeplinească visurile, informează Marca citată de Mediafax.

Internaţionalul portughez a donat Balonul de Aur cucerit în 2013, iar trofeul a fost cumpărat cu 600.000 de euro de către Idan Ofer, unul dintre cei mai bogaţi israelieni.

După cum notează şi sursa amintită, cazurile în care un fotbalist donează un trofeu de un asemenea prestigiu sunt rare: „De obicei, fotbaliştii care câştigă Balonul de Aur păstrează trofeul sau îl predau cluburilor”, notează AGORA.

În vârstă de 32 de ani, Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur de patru ori. O dată când juca pentru Manchester United, în 2008, şi de alte trei ori la Real Madrid, în 2013, 2014 şi 2016.

Fundaţia Make-a-Wish ajută copii din aproape 50 de ţări, de pe cinci continente, prin intermediul celor 38 de filiale, printre care şi România. Din 1980, această organizaţie a îndeplinit, cumulat, dorinţele a aproximativ 350.000 de copii.

Distribuie articolul: