Acum aproape două săptămâni, vă prezentam coverul realizat de trupa Carla's Dreams, după vizita în studio-ul postului Radio Europa FM. Înregistrarea live a coverului a fost distribuită apoi pe canalul oficial de YouTube al postului de radio, însă la scurt timp a fost blocată la inițiativa persoanei care deține în prezent drepturile de autor asupra originalului. Cristofor Aldea-Teodorovici a fost cel care a solicitat blocarea cover-ului de pe YouTube și a ținut să împărtășească și un mesaj prin care își argumentează poziția.

Sărut, femeie, mâna ta! Carla’s Dreams interpretează o legendară piesă a soților Aldea Teodorovici

Ieri seară, după ce trupa Carla’s Dreams a distribuit în spațiul virtual o înregistrare a piesei „Focul din vatră”, interpretată de Ion Aldea-Teodorovici în limba rusă, afirmând că întâi de toate fiecare dintre noi este „om, apoi reprezentantul unei națiuni și culturi”, Cristofor a venit cu un mesaj incisiv, prin care și-a motivat poziția:

Om – apoi reprezentantul unei natiuni si culturi…P. S. Pace.

Posted by Carlas Dreamss on 10 Martie 2016

„O trupă care are ca denumire de piesă cuvinte vulgare printre care și rusescul “Poh*i” , prin definiție și bunul simț nu poate promova public muzica parinților mei Ion si Doina Aldea-Teodorovici, cei care au luptat atît de mult pentru limba si cultura româneasca..

În altă ordine de idei, nu discut despre limba rusă sau creația acestei trupe, care muncește în direcția aleasă și își are ascultătorul fidel, doar legătura cu muzica părinților mei”, a comunicat unicul moștenitor al interpreților Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

Cristi a adăugat:

„Îmi pare rău că nu cunoașteți cât au luptat părinții mei în anii ’80 ca să promoveze LIMBA ROMÂNĂ în cadrul unui sistem politic rigid față de valorile românești. Iar acum am ajuns în zilele noastre pe pământ românesc la piese în română cu înjurături și rusizme (considerate la modă).

În legătură cu anunțul pe care l-am scris, voi face în timpul apropiat o conferință de presă în cadrul căreia vom vorbi despre reinterpretarea pieselor părinților mei Ion si Doina Aldea-Teodorovici, acordul din partea deținătorilor de drept pentru promovarea publică (internet, tv, radio) inclusiv și la coveruri.

Împreună cu părinții am avut o viață foarte zbuciumată și numai eu, și părinții mamei mele Doina, știu prin câte au trecut ei (colindat zi și noapte, în lung și-n lat Moldova și România pentru un sac de cartofi sau o bucată de pâine, cântat pe frontul razboiului din Transnistria, persecutați din cauza că ei cântau prea românește etc) pentru ca să realizeze cântece și melodii care reprezintă durerile și bucuriile neamului nostru, orchestrații atât de ample, totul pentru promovarea spiritualității românești.
De aceea, nu am nimic împotrivă să li se cânte piesele, ba dimpotrivă, mă bucur mult, dar să se realizeze în mediul privat și nu public (audio-vizual-internet) când e nevoie de aprobarea aranjamentului, stilisticii interpretării și formei coverului de către familia noastră, și autorii textelor sau reprezentanții legali ai acestora (Dna Vieru, Dna Matcovschi, Dna Păunescu etc) ceea ce mi se pare corect față de multitudinea de viziuni asupra operei lui Ion și Doina Aldea Teodorovici.

P.S. Nu am fost înștiințat despre faptul ca trupa Carla’s Dreams își dorește să publice o piesă de-a părinților. Am rămas ca și în alte cazuri (Catharsis , Elena Gheorghe etc) pus în fața interpretarii și publicării.”

Cover-ul pentru piesa „Focul din vatră” a soților Ion și Doina Aldea-Teodorovici s-a păstrat pe pagina de Facebook Moldova mea:

Carla’s Dreams – Focul din vatra COVER Doina si Ion Aldea Teod…Fiori! Respect Carla’s Dreams!

Posted by Moldova mea on 29 Februarie 2016

Foto: Facebook, captură video