Femeile au creierul cu 8% mai mic decât cel al bărbaţilor, dar asta nu înseamnă că sunt mai puţin inteligente decât ei. Concluzia le aparţine unor experţi americani. Potrivit unui studiu realizat de specialiştii în neuroştiinţe de la Universitatea California, SUA, femeile îşi folosesc mai eficient materia cenuşie, scrie descopera.ro Femeile îşi folosesc neuronii mai bine decât o fac bărbaţii – ele consumă mai puţină energie, atunci când gândesc. Acest lucru se datorează faptului că femeile au mai multe conexiuni între neuroni, chiar dacă mintea le este mai mică, notează. 

Femeile reuşesc să-şi activeze mai rapid emoţiile şi au o memorie mai bună, datorită hipocampului, partea creierului responsabilă de aceste reacţii. Potrivit studiului, densitatea neuronilor feminini este mai mare pe această porţiune decât la bărbaţii, cu toate că mărimile sunt diferite.

Bărbaţi au inteligenţa direct proporţională cu mărimea hipocampului, iar la femei este exact invers. Cu cât această parte a creierului este mai mică cu atât femeia este mai inteligentă şi asta se întâmplă pentru că neuronii sunt mai denşi şi mai rapizi.

Acelaşi studiu a demonstrat că femeiele se descurcă mai bine în situaţiile de schimbări bruşte, iar bărbaţii sunt specialişti în gândirea spaţială.

Cercetătorii au subliniat că femeile sunt tot atât de inteligente ca şi bărbaţii chiar dacă au un creier mai mic, uneori depăşind capacitatea de gândire a lor.

 

Distribuie articolul: