Încă din cele mai vechi și grele timpuri există o legendă despre o femeie înțeleaptă pe care o cunosc toate femeile din această dinastie până la ziua de azi. Se spune că toate urmașele sale au avut o viață frumoasă, plină de atenție, cadouri scumpe și admiratori cu buzunare groase. A început totul cam așa…

„În acel an, un animal fioros le ataca frecvent tribul. Chiar și așa femeile mergeau la vânătoare împreună cu bărbații, de altfel, cum a fost tot timpul, treburile importante erau făcute în comun.

– Prada vine greu în mâinile noastre, -a spus conducătorul tribului. – Ea vrea ca noi să-i devenim pradă. Dacă norocul nu se va întoarce cu fața la noi, ne așteaptă foamea.

Tribul nu văzuse mâncare deja de vreo 10 apusuri și puterile îi părăseau. Într-o seară, cum stăteau lihniți de foame cu toții în peșteră, de afară s-a auzit din nou hârâitul de animal prădător. A venit să-i atace și de vii să le înfulece carnea care a mai rămas pe ei.

În acel moment de groază, una dintre femei, se ridică în picioare, se apropie de conducătorul tribului și îi spuse:

– Tu ești un luptător puternic. Un vânător iscusit. Tu poți fugi repede, iar viteza ta este salvarea noastră. Niciun tigru nu se compară cu tine. Fiindcă tu nu ești doar rapid, dar și deștept. Tu vei păcăli cu ușurință această felină și câștigul va fi după tine, ca întotdeauna.

Aceste cuvinte i-au dat puteri să ridice capul. Bărbatului îi plăcea s-o asculte, vorbele sale îi dădeau nu doar forță, dar și demnitate, mândrie de sine. Ea îl privea atent și citea în ochii lui sete de susținere, de aceea a continuat:

– Suntem o povară pentru tine, luptătorule. Tu singur vei omorî acest animal mai repede, decât cu o grămadă de femei în spatele tău, pe care tot tu va trebui să le aperi. Dacă vei ieși nevăzut, ca vântul din peșteră, tigrul nici nu va reuși să vadă cum țeapa ta îi va străpunge inima. Eu sunt sigură că va fi anume așa. Tu îl vei omorî, noi îl vom mânca și după asta ne vom putea muta de aici într-un loc sigur. Tu ne vei duce în rai. Eu știu asta.

Spunând acestea, femeia s-a întors la locul său și a închis ochii. Ea nu aștepta nicio reacție de la conducător, ea credea că acest bărbat puternic îi va salva. Chiar dacă el nu făcuse nicio mișcare, ea nu se îndoia – conducătorul tribului întotdeauna lua singur deciziile.

Era a 11-a zi, soarele puternic de la amiază i-a adormit pe toți. Dintr-o dată, s-au auzit strigăte și țipete, femeia se trezi și văzu pe conducătorul său plin de sânge, dar nu de sângele său, ci a tigrului. El s-a luptat și a învins!

După cuvintele femeii, când toți dormeau, inclusiv și tigrul, bărbatul a împins spre animal o piatră care să-l doboare și până tigrul să-și revină i-a străpuns în piept țeapa sa.

Victoria sa a fost atât de ușoară, că acestuia nu-i venea să creadă. Înainte, ei atacau animalele cu tot tribul, deși părea că așa era mai ușor, de fapt nu era. Atunci pierdeau în luptă mulți oameni, iar durerea din cauza acestor pierderi le lua din puteri și concentrare să lupte mai departe.

Conducătorul a înțeles cât de mult l-a ajutat acea femeie înțeleaptă și a mers la ea:

– Tu ai omorât pe acel monstru. Tu ne-ai salvat. Ești un eroi pentru noi! Eu îmi voi aminti mereu de isprava ta. Acum condu-ne te rog într-un loc sigur.

– Bine, femeie, neapărat te voi duce într-un asemenea loc. În timp ce în gând își spunea: „Femeia asta este talismanul meu. Mi-ar plăcea să aud vorbele ei încurajatoare în fiecare zi. Atât timp cât ea crede în mine, eu voi veni la ea după această credință!”

Iar femeia și-a spus: „El are nevoie de mine, mai mult decât eu de el. Eu îi voi inspira curaj și încredere. Atât timp cât eu cred în el, el va fi al meu!”

Peste câțiva ani, femeia îi cânta fetiței sale următorul cântec de leagăn:

„Când vei crește mare, să-ți alegi un bărbat în care vei crede cu toată ființa ta.

Spune-i în fiecare zi ce ai vrea ca el să facă și el neapărat va face.

El are nevoie de tine cu încrederea ta în el, precum soarele are nevoie de planetele din jur.

El are nevoie de tine pentru a putea deveni un erou.

El are nevoie de tine pentru că fără credința ta el nu va supraviețui până dimineață.

Crezi în el și fie ca a ta credință să ajungă la el prin cuvintele tale.

Și când vorbești și cânt taci, să-i transmiți un singur mesaj- credință.

Și el îți va oferi tot ce vrei.”

Așadar, dragi femei, fie ca acest cântec să va aducă tot ceea ce vă doriți în viață. Credeți în bărbatul de alături și totul vi se va da ușor.”

Mark Ifraimov

Sursa

Foto: realitysandwich.com

Distribuie articolul: