S-a aflat mereu la picioarele femeilor și nu pentru a le cuceri, ci pentru a le analiza picioarele și a le crea pantofii perfecți. Celebrul pantofar Christian Louboutin a împlinit, zilele trecute, 52 de ani. Cu această ocazie, vom enumera, mai jos, cele mai importante realizări ale lui Louboutin, de-a lungul vremii.

Colecția Marie Antoinette. este una din colecțiile limitate ale maestrului. Colecția a cuprins 36 de perechi de încălțăminte dedicate anume Mariei Antoinette. Fiecare dintre perechile de pantofi este unică și se deosebește prin detalii și decorații diferite. Potrivit estimărilor, prețul unor asemenea pantofi inspirați din stilul femeilor medievale, ajunge la 5000 de dolari.

Colaborarea cu Crazy Horse. Brandul lui Louboutin a decis, în 2012, să-și unească imaginea cu celebrul grup de cabaret parizian „Crazy Horse”. Christian nu doar că a creat pantofi pentru fiecare dansatoare, ci a devenit și regizor pentru patru evoluții muzicale denumite „Feu” („Foc”).

Crearea modelului Pigalle. Sunt pantofii care nu se vor demoda niciodată. Pantofii Pigalle reprezintă o valoare fashion și vor rămâne mereu în istorie grație vârfului ascuțit și tălpii de culoare roșie. Au tocuri de 12 centimetri și au fost denumiți în cinstea Cartierului Felinarelor Roșii din Paris. Modelul a început să se vândă acum 10 ani și a devenit un adevărat bestseller al mărcii.

Expoziția Fetish. A fost prezentată în 2009, într-un proiect realizat în colaborare cu regizorul David Lynch. Expoziția a fost dedicată tendințelor interzise, din modă, a tabuurilor din fashion. Special pentru această expoziție, Louboutin a creat o serie de pantofi extravaganți, cu tocuri „siameze”, de peste 26 de cm. Pantofii au fost măsurați de către dansatoarele Crazy Horse și filmate de către regizorul David Lynch.

Colaborarea cu Yves Saint Laurent. A reprezentat un adevărat miracol pentru lumea modei. În 2002, Saint Laurent a decis să părăsească brandul și a prezentat, cu această ocazie, ultima colecție. Pantofii din această ultimă colecție au fost creați, desigur, de către Christian Louboutin!

Foto: fashionbombdaily.commodeldash.comus.christianlouboutin.com,  gopixpic.comflickr.com

Distribuie articolul: