În ultimii ani, industria fashion din Republica Moldova a început să se dezvolte din ce în ce mai intens. Pe lângă faptul că încearcă să educe, în rândul publicului, gustul estetic pentru eleganță și frumos, designerii autohtoni au putere de creație și introduc noi tendințe. Dana și Violette Basoc stau în spatele ținutelor semnate de Maison Raquette deja de câțiva ani. Creatoarele au elaborat în premieră o colecție Bridal, dedicată mireselor din Republica Moldova. Care e viziunea acestor rochii unice și rafinate, Made in Moldova, vedeți mai jos.

Raquette se consideră deja un brand matur?

„Putem afirma cu certitudine ca în aproape 3 ani de activitate, am crescut foarte mult, atât ca și echipă, cât și ca diversitate și calitate a produselor. De asemenea, am câștigat încrederea consumatorilor care se reîntorc la noi de nenumarate ori. Iar dacă asta înseamnă maturitatea brandului, atunci răspunsul este DA, ne-am maturizat.”

Cum a venit ideea creării unei colecții dedicate exclusiv mireselor?

„De ceva timp avem solicitări speciale de la viitoarele mirese, iar când spunem „speciale”, ne referim la rochii de mireasă diferite de ceea ce se găsește pe piață. Clientele noastre nu doresc straturi masive de tul sau decor excesiv, dimpotrivă: își doresc ceva minimalist și fluid – simplu și genial. În cele din urmă, am decis că ar fi mai simplu să lansăm, pe lângă linia pret-a-porter, o linie Bridal, care să cuprindă ținute boeme și ușoare, lipsite de excese.”

Noile ținute abordează un detaliu interesant, luat în considerare și de Elie Saab – penele. Ce rol li se încredințează acestora, în completarea rochiei de mireasă?

„Penele reprezintă puritatea, delicatețea și te duc cu gândul la ceva ușor, la senzația de zbor. De asemenea, de-a lungul istoriei, penele au fost folosite pentru rochii de bal, trene de regine, iar uneori erau aplicate pe mantiile acestora ca și detaliu de lux. În ținuta mireselor, acestea au rolul de a o face să pară cât mai firavă și delicată, dar totodată, plină de rafinament.”

Care e ultimul detaliu care accesorizează ținuta unei mirese?

„Verigheta.”

Ce tendințe noi abordează colecția? Optați pentru diferențiere de culoare, preț, stil?

„În prima noastră colecție Bridal nu am ales să utilizăm dantela obișnuită, nici satinuri sau mătase. Am optat pentru broderie din fir de bumbac pe organza, crepe și aplicații discrete din pene. Colecția este în tonuri ivory, iar stilul – unul simplu și elegant.

Optăm pentru diferențieri de preț – în funcție de ceremonia și specificul evenimentului. De exemplu, rochiile midi sunt perfecte pentru oficierea căsătoriei, cele de tip sirenă – pentru cununie sau o nuntă în aer liber, iar cele cu croieli de tip A – pentru petrecere și dansuri.”

Ce stereotipuri încearcă să spargă noua voastră colecție?

„Încercăm să spargem stereotipul unei mirese încorsetate, optând pentru non-conformism subtil și o doză discretă de coolness în ținută.”

Profilul miresei care va îmbrăca rochia Raquette în cea mai importantă zi din viața sa…

„Mireasa Raquette este dulce, rafinată, cu o atitudine degajată, gata să iubească și să se bucure de cea mai frumoasă zi din viața ei.” 

În practica internațională, fiecare rochie de mireasă e botezată cu un nume, înainte de a fi afișată în vitrine. Raquette a făcut la fel?

„Ne inspiră femeile pentru care creăm, de altfel fiecare model din colecție și-a primit numele potrivit tipului de femeie pentru care a fost creată. Așadar, rochia în stil grecesc a fost botezată „Nefele”, perfectă pentru o ceremonie în aer liber; rochia Alice – abordînd un stil mai jucăuș și romantic, a avut inspirația din basmul „Alice in Wonderland”, Francine – reprezinta stilul clasic al unei femei rafinate, Josephine – o rochie sirenă pentru o mireasa dulce și delicata și lista continuă”, ne-au mărturisit, în exclusivitate, surorile Basoc – fondatoarele Maison Raquette.

Foto: Raquette

Distribuie articolul: