Maria Mârzenco a deschis o Patiserie care produce diverse produse de panificație în satul Verejeni, raionul Telenești. Aprovizionează cu acestea școlile din Verejeni și din localitățile învecinate. Acum antreprenoarea nu mai este nevoită să fie „sluga străinilor”, iar bucuria cea mare este că feciorul mai mic o ajută în toate.

Antreprenoarea își propune extinderea afacerii prin crearea unui centru de realizare unde localnicii vor putea să procure produsele „Pâine Albă”.

„Mai întâi a plecat soțul peste hotare, apoi l-a atras și pe fecior acolo. Mi se rupea inima când îi conduceam. Atunci când a mai crescut și feciorul mai mic, plecau deja tori trei, iar eu rămâneam cu ochii în lacrimi să strâng prin casă după ei. Într-o zi eram atât de buimăcută, că i-am dus cafeaua feciorului fără să-mi dau seama că ei noaptea plecaseră. Blestemam viața pe care o trăiam și mă întrebam de ce suntem nevoiți să ne ducem, oare nu putem să ridicăm economia țării noatre și să muncim acasă, doar fabrici, uzine sunt? E foarte dureros”, se întreba femeia.

„Acum sunt mulțumită. Feciorul mai mic mă ajută, el va prelua afacerea, îi fac cunoștință cu tot acest drum și toate detaliile. Noi împreună facem pâinea, noi o coacem… El a absolvit studiile în domeniul alimentației, pricepe bine, dacă e nevoie face și tort, și prăjituri, iar când am mai văzut că poate lipi și plăcinte, în general m-am bucurat. Simt cum crește o altă generație, iar eu mâine-poimâine voi putea deja să mă odihnesc”, mai povestește Maria Mârzenco.

Aceste materiale video au fost realizate în cadrul proiectului „Campanii de advocacy pentru asigurarea transparenței proprietății media, a accesului la informație, promovarea valorilor și integrării europene” implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Realizarea acestora este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Opiniile exprimate aparțin Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.

Distribuie articolul: