Pasiunea îl însoțește pe om indiferent de meridiane. Dovada vie este și slăbiciunea Rodicăi Goreea pentru creația vestimentară. Moldoveanca studiază Fashion & Design în cadrul LaSalle College din orașul Vancouver, iar în aceste zile concurează pentru a învinge la o competiție organizată în rândul tinerilor designeri.

Rodica Goreea este fondatoarea brandului vestimentar inspirat din numele său – Goreea – „îmbrăcăminte creată cu pasiune, pentru femeile care apreciază frumusețea, creativitatea și individualitatea, femeile care sunt îndrăgostite de sine și de viață”, precum mărturisește însăși autoarea.

Our student designers presenting their upcycle runway looks at @ecofashionweek 2017 #ecofashion #lciv #chicsheets

A post shared by LaSalle College Vancouver (@lasallevancouver) on

Până pe 14 aprilie, talentata moldoveancă luptă pentru victorie la competiția Chic Sheets 2017, organizată în contextul evenimentului de modă Eco Fashion Week (EFW). Acesta are loc în Canada din 2010 și a prezentat cu succes deja 11 ediții în cadrul cărora s-au afirmat designeri și stiliști din întreaga lume. Pentru că este vorba despre o organizație non-profit, aceasta promovează inovația în modă și responsabilitatea față de mediul înconjurător. Organizatorii EFW consideră că prin educație, inovare și colaborare se poate construi o industrie sănătoasă a modei.

17634289_1437848316254363_7341789032969033932_n

EFW a încheiat un parteneriaat cu colegiul la care studiază Rodica, iar Chic Sheets 2017 este un produs al acestei colaborări. În cadrul acesteia, 8 studenți își prezintă creațiile vestimentare produse din materiale reciclate. În acest an, concurenții au trebuit să-și inspire colecția din tematica „Ce înseamnă Canada pentru tine?”

chicsheets

Aceasta este creația înaintată în concurs de către Rodica Goreea. „

Pentru Chic Sheets 2017, inspirația m-a dus în istoria primelor națiuni. M-am inspirat din cartea Ultimul Mohican. Am creat o zeiță numele căreia este Uncas. Ea este interpretarea naturii, a munților (silueta rochiei) și a băștinașilor (culoarea rochiei). Ea protejează istoria și are grijă de mediul înconjurător”, spune moldoveanca, despre articolul pe care l-a creat pentru concurs.

Rodica-Goreea-

Puteți vota pentru ținuta Rodicăi AICI, până pe 14 aprilie. Succes!

Foto: Arhiva Personală, ecofashion-week.com