Marţi, 22 noiembrie, la Librăria din Centru a fost lansată antologia „Covoare Moldoveneşti”, semnată Dumitru Crudu, o carte ce doreşte să dea un impuls noii generaţii de scriitori.

Evenimentul s-a desfăşurat într-o atmosferă caldă şi chiar jovială datorită celor care şi-au adus aportul direct la crearea acestui volum, printre care Ion Buzu, Carolina Vozian şi Felicia Nedzelschi.

„Covoarele Moldoveneşti” reunesc lucrările a 15 tineri prozatori din Moldova, poate chiar foarte tineri, căci unii dintre ei încă nu au părăsit băncile şcolii, iar alţii sunt proaspăt absolvenţi. Majoritatea textelor sunt rezultatul şedinţelor de la Atelierul de proză Vlad Ioviţă, dar printre acestea se regăsesc şi lucrări ce au fost scrise în momente de solitudine ale autorilor.

Printre cei prezenţi la lansare au fost şi scriitori de peste Prut. Moni Stănilă, membră a Uniunii Scriitorilor din România, i-a încurajat pe tineri, apreciind cartea ca fiind una „foarte bună, care nu plictiseşte”, adaugând că proza unora a fost chiar o surpriză întrucât până atunci îi cunoştea doar în ipostaza de poeţi.

Scriitorul Dumitru Crudu, care a cules textele, s-a arătat convins că aceşti tineri talentaţi vor avea un destin fabulos şi nu s-a sfiit să îi intituleze „noii barbari pe care toată lumea îi aşteaptă cu sufletul la gură”.

Distribuie articolul: