Te-ai întrebat cu siguranță, atunci când s-a pus problema, ce i se potrivește mai bine viitorului tău soț? Ce să îmbrace în ziua nunții ca să fie la același nivel cu tine? Smoching sau costum clasic? Cămașă cu guler ascuțit sau cu guler rotund? Află că anumite specificuri ale constituției lui îți pot sugera detaliile perfecte. Deci, să pornim la drum, doar îți dorești un mire perfect? Smoching vine de la ,,to smoke” și semnifică, așa cum îi spune și numele, acel moment când domnii se retrăgeau la țigară. În funcție de dress code este black tie sau white tie, care se referă la culoarea cravatei sau a papionului. În al doilea rând, smochingul este o ținută și nu doar o haină bărbătească. Mulți tind să facă confuzie și să își îndrepte privirea doar către haină. Pe lângă aceasta, smochingul cuprinde și pantalonii cu vipușcă specifici, cămașa cu guler rândunică, pantofii de gală, brâul, papionul. Ai mare grijă dacă mirele tău le dorește pe toate, una fără alta nu prea ține.

Dacă tuxedo ți se pare prea 007, atunci încearcă un costum de seară. Și aici detaliile fac diferența între o apariție de neuitat și una cu iz de comedie. Trebuie să ții cont în primul rând de constituția alesului inimii tale.

Bărbat slab și înalt
Costumele deschise la culoare vor adăuga câteva kilograme în plus, la fel și croiala cambrată și materialul mai dens al sacoului. Alege un costum la doi nasturi și pantaloni cu talia joasă pentru a echilibra ținuta. Atenție, al doilea nasture nu se încheie niciodată! Mai rămâne să alegi o curea de bună calitate, pantofi strălucitori din piele bună sau lac, butoni și cravată și mirele e gata de nuntă!

Bărbat masiv, înalt și cu burtă
Ai grijă să nu sporești impresia de masivitate. Alege materiale ușoare, cămăși fără jabou, pantaloni drepți care să nu adauge kilograme în plus. Evită brâul și optează pentru curea sau bretele. Adoptă o culoare închisă, gri antracit, negru, gri petrol, chiar bleumarin închis.

Bărbatul scund și cu burtă
Există și aici câteva trucuri prin care poți crea iluzia unei siluete mult mai subțiri și înalte. Evită sacourile mai lungi la un singur nasture, la fel și culorile deschide. Mergi la sigur cu un costum monocrom, poate chiar unul care are o piesă cu dungi verticale. De preferat, ar fi vestă!

Bărbatul scund și slab
Alege un costum al cărui sacou să se termine imediat peste partea posterioară, fără să depășească însă linia ei. Pentru un plus de autoritate alege o culoare închisă, gri sau negru, de asemenea alege dungile verticale, ale unei piese, pantalonii, sacoul sau vestă.

Cămașa
Cămașa este parte integrantă a vestimentație de nuntă. Dacă am ajuns la această parte, sunt două aspecte: culoarea. Pentru siguranță alegeți alb, crem, eventual roz pal, dacă aveți o nuntă nonconformista și originală puteți cumpără imprimeuri sau culori mai tari. Un alt aspect este gulerul. Oricât de mult v-ar fi plăcut o cămașa, fizionomia și formă feței merg mână în mână cu forma gulerului.

Față rotundă, ovală sau pătrățoasă
Alege un guler drept (straight collar), la un nasture, nu foarte înalt și cu vârfurile ascuțite, apropiate și orientate în jos. La un astfel de guler merge o cravată subțire cu un nod alungit, nu foarte voluminos.

Față alungită, rombică
Alege un guler deschis (spread collar), a doi-trei nasturi, cu deschiderea mai mare decât la gulerul drept, înalt și cu vârfurile depărtate și orientate spre lateral. La un astfel de guler merge o cravată groasă cu un nod mare, voluminos.

Un guler drept e recomandat persoanelor cu gâtul scurt sau voluminos iar un guler deschis e recomandat mirilor care au un gât subțire sau lung. Gulerul drept și gulerul deschis reprezintă stilul clasic, tradițional, tare din cusătură sau întărit cu balene. Dacă mirele e mai nonconformist, și nu va purta cravată sau papion, poate alege o cămașa cu guler tunică (bând collar sau mandarin).

Pentru o cravată la nuntă e recomandat să alegeți o cămașa cu guler drept sau deschis. Pentru papion la nuntă cea mai bună alegere este o cămașa de mire cu guler pentru papion (wing collar sau papillon). Cămașa cu guler pentru papion reprezintă etalonul eleganței în materie de cămăși mire, însoțind cu succes smokingul sau fracul.

Evitați pe cât posibil ca mirele să poarte la nuntă o cămașă cu guler cu nasturi (button down collar), care este mai potrivită pentru o ținută de zi de zi (casual) decât pentru un eveniment așa de formal și elegant.

Sursa: Thebride.pro