Deşi fiecare dintre noi are pori mai mult sau mai puţin vizibili, totuşi n-am vrea să ni se reamintească acest lucru de fiecare dată când ne privim în oglindă.

Aşa că am pregătit câteva reţete simple şi ieftine pentru a te ajuta să fixezi problema:

Sucul de roşii
Aplicat pe piele în mod regulat, sucul de roşii fucţionează ca un agent de tonifiere. Înmoaie un tampon de vata în suc şi umezeşte pielea timp de 20 de minute. Asta va ajuta la reducerea dimensiunii porilor şi va reduce producţia de sebum.

Albuşul de ou
Albuşul bătut de ou, amestecat cu câteva picături de suc de lămâie, este o mască perfectă pentru tenul matur. Ea îmbunătăţeşte tonusul pielii şi reduce dimensiunea porilor.

Mierea
Amestecată în măşti sau aplicată direct pe piele, mierea reduce excesul de sebum. Clăteşte faţa cu puţină apă caldă pentru a deschide porii, aplică mierea pe piele evitând zona ochilor. Peste 10-20 de minute spală resturile măştii cu apă rece.

Fulgii de ovăz
Amestecă două linguri cu fulgi de ovăz măcinat cu un sfert de cană cu lapte bătut. Acoperă şi lăsă peste noapte. Pentru varietate, poţi adăuga puţin suc de lămâie sau apă de trandafir. Aplică masca pe 20 de minute pe zonele afectate şi clateşte-o cu apă rece.

Tratamentul cu mere
Se curăţă un mar, se rade mărunt şi se amestecă fie cu 1 lingură de miere, fie cu 2 linguri de tărâţe de grâu şi 2 linguri de zer. Se aplică pe faţă timp de 20 de minute.

Sfatul nostru: Mereu păstrează în frigider câteva cuburi de gheaţă făcute din infuzie de ierburi. Foloseşte-le de fiecare dată când ai nevoie de un efect imediat. Plus, mai este şi un tonifiant excelent!

Distribuie articolul: