Ai visat vreodata la un demachiant care şterge urmele de cosmetică, calmează iritaţiile şi roşeaţa, micşorează porii, hidratează pielea şi ajută genele să crească semnificativ? Pare de necrezut, dar avem un produs miraculos pe care îl poţi face, cu uşurinţă, acasă!

Vei avea nevoie de:

3 linguri de ulei de măsline
3 linguri de ulei de ricin
o lingură de flori de gălbenele

Cum se pregăteşte:
Pune florile de gălbenele întrun vas cu capac şi toarnă cele două uleiuri până le vor acoperi. Închide vasul şi păstrează-l la întuneric pentru 4 săptămâni, timp în care florile vor transmite toate proprietăţile vindecătoare uleiului. După ce planta se infuzează, strecoară soluţia printr-o bucată de tifon până devine limpede. Aplică puţin din noul demachiant pe un disc de vată şi savurează efectul!

Sfat: Te-ai întrebat vreodată ce să faci cu sticluţele de la medicamente? Aceasta este dimensiunea perfectă pentru a stoca demachiantul. Asigură-te doar că vasul este complet curat şi lipeşte-i o etichetă simpatică. Păstrează demachiantul într-un loc uscat şi întunecos.

Gălbenelele vindecă urmele lăsate de coşuri, atenuează aspectul gras al pielii, calmează iritaţiile şi chiar urmele de muşcături de insecte, inevitabile în perioada caldă.

Uleiul de ricin oferă un efect calmant asupra pielii, are efecte emoliente şi anti-iritante. Este extrem de eficient în stimularea creşterii genelor şi în înfrumuseţarea sprâncenelor.

Iar uleiul de măsline, considerat uleiul frumuseţii, face pielea mai strălucitoare, o curăţă, o hidratează şi o regenerează.

O reţetă ieftină, lipsită de conservanţi, coloranţi şi ingrediente artificiale – ce poate fi mai uşor?

Distribuie articolul: