Așteaptă primul lor copilaș și sunt în culmea fericirii. Interpreta Cornelia Ștefăneț și soțul ei, vioristul Marcel Ștefăneț trăiesc la maxim fiecare moment din sarcină. Graviditatea i-a dat Corneliei multă responsabilitate, calmitate, dar și frumusețe – radiază de pozitivism și este foarte încântată de viitorul său rol de mamă. Cum își vor numi fetița, dar și ce i-au pregătit deja, soții Ștefăneț ne-au spus într-un interviu acordat revistei noastre.

Care au fost primele emoții atunci când ați aflat că ve-ți avea un bebeluș? Cât de așteptat a fost el de tine, dar de Marcel?

Au fost de nedescris, eram atât de entuziasmată încât mi-am pierdut graiul. Râdeam și plângeam concomitent – cred că n-am mai trăit așa ceva niciodată. A fost un amalgam de trăiri unice pe care le voi păstra în amintire pentru tot restul vieții. A fost și este un copil foarte dorit, pe care l-am așteptat mai bine de jumătate de an… Și Marcel bineînțeles că s-a bucurat, este mult mai grijuliu acum, eu zic poate exagerat uneori, dar asta îmi place foarte mult!

 Cornelia Ștefăneț

Veți avea o fetiță, e semn de bucurie sau tati își dorea un băiat?

Pentru noi simplul fapt că vom avea un bebeluș este un motiv de mare bucurie și sărbătoare în familia noastră. Mă repet poate, dar este un copil mult așteptat și dorit, dar când am aflat că va fi o fetiță ne-am bucurat și mai mult. Fetele sunt foarte gingașe și sensibile… Știi cum se zice „fata lu’ tata”,așa că Marcel nu are de ce să nu fie mulțumit. În plus am păstrat și tradiția de familie, primul copil născut este o fetiță (zâmbește).

 Cornelia Ștefăneț

Ce s-a schimbat în viața ta de când esti însărcinată (obișnuințe, mâncare, somn, orar, haine)?

Multe s-au schimbat, dar toate schimbările au venit treptat. Inițial parcă eram mai epuizată și obosită, chiar dacă nu faceam mare lucru ziua întreagă, după care am început să simt prea intens toate mirosurile, unele chiar mă deranjau. Spre exemplu trei parfumuri dintre cele pe care le foloseam înainte, acum sunt pe lista neagră – pur și simplu nu le suport mirosul, mi se face greață dacă îl simt chiar și de departe.

 Carnelia Ștefăneț

Ce ține de mâncare sau așa-zisele pofte de gravidă, eu am fost norocoasă și nu le-am avut, cel puțin până acum. Doar poate am simțit o atracție mai mare față de tot ce e acrișor, de zeamă, murături și castraveți murați, dar am înțeles că e valabil la multe gravide. Evident că am simțit deja necesitatea unui regim alimentar mai regulat, dacă îainte mă puteam mulțumi cu două mese pe zi și câteva gustări, acum din trei în trei ore trebuie neapărat să manânc ceva, altfel am slăbiciuni și senzații mai puțin plăcute.

 Cornelia Ștefăneț

Ați cumpărat deja câte ceva pentru copilaș, ați decorat colțișorul lui?

Nu am cumpărat încă nimic, dar în scurt timp vom procura pătuțul, căruciorul și lucrurile cele mai indispensabile pentru perioada post-natală. Nu am decis nici numele fetiței. Și la acest capitol avem mai multe variante, cred că abia după ce o vom vedea, vom hotărâ care i se potrivește mai bine. Am deja câteva idei cum va arăta colțisorul ei, pentru că pentru prima perioada va fi cu noi în cameră. Îmi doresc să arate tare cochet, dar totodată comod.

 Cornelia Ștefăneț

Unde vei naște și cum planifici cariera ta de după apariția micuței Ștefăneț?

Încă nu am luat o hotărâre exactă unde voi naște, cine va fi medicul asistent sau alte detalii de acest gen. Dar deja avem câteva recomandări de la alte prietene, cunoscute de-ale familiei care au născut relativ recent în Chisinau, deci nu ne rămâne decât să luăm o decizie.

Cornelia Ștefăneț

Ce ține de carieră, este încă devreme să-ți zic ce va fi și cum va fi… Cred că după ce va apărea pe lume buburuza noastra, vom decide ce este mai bine pentru ea, dar și pentru mămica. Evident că prima perioadă îi va fi dedicată în exclusivitate, micuța va fi pe primul loc, iar de carieră consider că am tot timpul să mă ocup și după ce bebelușa noastră va putea rămâne măcar câteva ore fără mămica, alături de cineva de încredere.

Foto: Ellene Mocrii

Vestimentația a fost asigurată de designerul Julia Allert

Allert