Chiar dacă sărbătorile s-au finalizat avem dorința și cheful să ne răsfățăm apropiații cu delicii culinare deosebite. În cadrul Campaniei #prajituridroekterMD, interpreta Cornelia Ștefăneț a gătit o tartă cu vișine și nuci după o rețetă specială. Vedeți ingredientele și întreg procesul mai jos.

Ingrediente necesare:

8 ouă

10 linguri zahăr

8 linguri făină

5 linguri cu vârf de nucă măcinată

1 praf de copt de la Dr. Oetker

250 g vișine, pot fi și congelate sau din compot

20-50 ml de lichior sau cognac

Zahăr vanilat de la Dr. Oetker

Iată cum facem:

Separăm albușurile de gălbenușuri.

Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm gălbenușurile pe care le încorporam bine, după care integrăm, lingură cu lingură, făina în care am amestecat praful de copt. Amestecăm ușor până obținem o compozitie cremoasă fără gogoloașe și adăugăm 1-2 linguri de lichior sau cognac.

Separat vom amesteca două linguri de zahăr cu vișinele și nuca măcinată.

Când am obținut o compoziție fină și cremoasă o așezăm în tavă (jumătate din ea) pe care în prealabil am tapetat-o cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei sau unt. Lăsăm la cuptorul încins la 180 grade pentru 5-7 minute.

Scoate tava iar deasupra aranjăm amestecul de vișină cu nucile pisate și cu zahăr. Apoi turnăm deasupra, uniform, restul compoziției cremoase.

Coacem în cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.

Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, dacă pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm, blatul este copt.

Odată coaptă scoatem prăjitura din cuptor. Piteți pudra sau ornamenta cu vișinele rămase.

Serviți cu plăcere #prajituridroetkerMD!

P