Cântă muzică populară de când se ține minte, însă un album profesionist a îndrăznit să realizeze abia acum. Corina Țepeș a așteptat momentul prielnic, profesioniștii cu care să poată aduce un produs de calitate și inspirația – atât de indispensabilă unui om de artă. Despre cum va arăta viitorul CD de folclor al interpretei, dar și alte secrete din bucătăria de creație, Corina ne-a povestit la o ședință plină de motive, tradiții și semnificație.

Corina Țepeș

Am avut mereu în suflet muzica populară. Am crescut cu ea, a fost prima muzică pe care am cântat-o, alături de tatăl și fratele meu, iar ei sunt cei care, în acest sens mă ghidează și mă critică cel mai mult. Vroiam să revin cumva la folclor, pentru că este stihia mea și pentru că am fost mereu încurajată și tentată să cânt muzică populară. Ce poate fi mai frumos decât o melodie de suflet, alături de cel mai mare lăutar al tuturor românilor, Nicolae Botgros, și Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”.

 Corina Țepeș

Sunt mai bine de doi ani de când muncesc la acest CD și îmi doresc din suflet să iasă bine și foarte bine, așa cum nu se așteaptă lumea și mai bine decât mă aștept chiar eu. Recunosc că am fost o perfecționistă și nu am făcut nimic întâmplător. M-a documentat și am studiat foarte mult, am avut discuții și schimb de păreri cu nume grele din muzica populară de la noi: Maria Sarabaș, sau Maria Stoianov. Am mers doar pe piese de autor și trebuie să recunosc, a fost implicată foarte multă lume de valoare, adevărați profesioniști în scrierea, redactarea și orchestrarea pieselor.

 Corina Țepeș

Vara aceasta am filmat câteva videoclipuri de pe viitorul CD în Bucovina, în magnifica Bucovină. Nici nu concepeam cred că un alt loc mai minunat și mai plin de tradiție decât cel în care am avut ocazia să filmăm, împreună cu echipa Festiv. Mai urmează să realizăm câteva filmări împreună cu Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, cei care au realizat toate orchestrațiile pieselor, iar lansarea oficială, dacă doriți așa, sper să se întâmple toamna aceasta.

 Corina Țepeș

Garderoba mea s-a îmbogățit simțitor în această perioadă, în special cu haine tradiționale sau stilizate. Mai mult, am descoperit că se pot crea opere vestimentare de artă din piese, pânze la care nici nu te gândești că se mai poate face ceva din ele. În acest sens mă ajută foarte mult designerii cu care colaborez de mai multă vreme, dar se implică activ și familia mea. Spre exemplu, mama mi-a adus o rochie foarte veche din Italia, tradițională, pe care am restaurat-o de nici nu o recunoșteam.

Corina Țepeș 

Nu am avut încă niciodată experiența de a oferi publicului atâtea piese noi dintr-o dată. De fapt nici nu știu dacă sunt noi, asta deoarece am reușit să le „testăm” deja pe publicul de la petrecerile la care suntem solicitați cu Costi Burlacu. Așa procedăm de fiecare dată, pentru că acolo avem cel mai sincer public, iar reacția la o piesă, chiar și în primă audiție, este cea mai veridică și de luat în seamă. Apropo, unii ne cunosc atât de bine, încât se apropie la final și ne felicită pentru piesele noi pe care le interpretăm.

 Corina Țepeș

Faptul că ne-am axat anul acesta pe carierele solo nu înseamnă că duete Costi Burlacu și Corina Țepeș nu vor mai fi. Vrem să le oferim admiratorilor noștri și alte genuri de muzică, și „alți noi”. Eu m-am dedicat proiectului de folclor, Costi lanseaza în curând videoclipul utimei lui piese solo… împreună cântăm în continuare și pregătim alte duete, deci nu ne oprim niciodată din procesul de creație. Iar apropo de familie, avem și o surpriză legată de fetița noastră, Smaranda, pe care o vom lansa foarte curând. Este vorba despre primul ei videoclip, însă nu dau prea multe detalii, pentru că ea nu mă lasă (zâmbește).

Corina Țepeș 

Nu generez scandaluri, nu trâmbițez că slăbesc și nu lansez bârfe! Mai mult, nici nu aplec urechea la bârfe. Dacă le luam pe toate aproape de inimă, cred că nu reușeam să deschid multe uși și cine știe pe unde eram acum. Noi încercăm să creăm ceva frumos, să lansăm piese de calitate, să realizăm lucruri „grele”, de care ne-am mândri după ani. Vreau ca lumea să ne cunoască după ceea ce facem, după muzica pe care o cântăm și mai puțin prin prisma anumitor zvonuri sau detalii „ușurele”.

 Corina Țepeș

Foto: Ellene Mocrii