Ieri, 5 aprilie, deputații Adunării Legislative din regiunea Leningrad ( Заксобрания Ленобласти) au venit cu o inițiativă legislativă prin care vor să le interzică minorilor mai mici de 14 ani să se folosească de rețelele sociale. La înregistrarea profilului utilizatorii vor trebui să prezintă date din pașaport.

Jurnaliștii „Вести” ne informează că prin acest document se mai interzice participarea persoanelor cu vârsta mai mică de 18 ani la activitățile grupurilor de pe rețelele sociale care au un conținut nedorit, nepotrivit pentru această categorie de vârstă. Site-urile care vor încălca prevederile legislației, în cazul în care documentul va intra în vigoare, vor lua amenzi de până la 300 mii de ruble (peste 5000 dolari). Pentru aceleași încălcări persoanele fizice vor fi amendate cu 1000- 3000 ruble.

kids-computer

Statistica programului Kaspersky Security Network arată că cei mici deseori vizitează site-uri cu un conținut nedorit. Pe primul loc (46,4 %) se plasează site-urile cu un conținut pornografic sau erotic, iar pe locul doi sunt site-urile cu informații despre arme. Copiii mai viztează site-uri cu limbaj licențios și sunt interesați de jocuri, inclusiv de noroc. Copiii ajung și pe portalurile cu informații despre narcotice sau care au un conținut agresiv. Deși această statistică ușor înspăimântă, să nu uităm că accesul la internet are și părți pozitive. Există o sumedenie de surse de informare, educative și de divertisment sănătos pentru copii. Psihologii le recomandă părinților să stabilească o relație pozitivă cu copiii săi. Dacă nu reușesc de unii singuri să se adreseze la un specialist, deci la un psiholog. Există programe de control parental, care pot fi descărcate pe internet. Îi ajută pe părinți să urmărească ce site-uri vizitează copiii și să le blocheze pe cele nedorite.

Sursa: vesti.ru