Odată cu explozia reţelelor de socializare, părinţii din lumea întreagă pun fotografii ale copiilor lor pe Internet. Pretextul este acela că ei sunt prea draguţi pentru a nu fi admiraţi şi de alţii, dar specialiştii sunt de alta părere. 

Părinţii au depăşit demult limita în ceea ce priveşte împărtăşirea vieţii personale de familie cu ceilalţi. Adesea, mulţi necunoscuţi ajung să vadă aceste poze, iar printre ei se pot afla şi mulţi pedofili, scrie MSNBC. 

În plus, atunci când vor creşte mari, copiii pot fi complexaţi de astfel de fotografii care au fost făcute publice. Intimitatea lor nu este respectată în astfel de situaţii, în care o mulţime de oameni comenteaza pe reţelele de socializare fotografii în care apar adesea goi. 

Părerea psihologului

Robi Ludwig, specialist în psihologie, este de părere că părinţii ar trebui să se gândească la faptul că aceste fotografii nu le mai aparţin din momentul în care ei le postează online. 

În al doilea rând, părinţii trebuie să ia în considerare şi ceea ce va spune copilul lor atunci când va creşte. 

Pentru ei, iubirea ar trebui să însemne şi protejarea a ceea ce este personal şi intim pentru urmaşii lor. Ei nu ar aproba gestul de a fi arătaţi dezbrăcaţi în faţa tuturor, sub pretextul că sunt drăguţi. 

Un bun exemplu este acela în care un părinte ar sta la colţul străzii şi ar da fotografii cu copilul lor tuturor străinilor. Acesta este fenomenul care are loc pe Internet acum. 

Distribuie articolul: