Modul sănătos de viață trebuie să înceapă încă în copilărie. Ghidați de acest principiu, angajații Direcției Educație, Tienret și Sport Buiucani, în complicitate cu administrația Grădiniței nr.215, au organizat evenimentul „Măria sa, mărul!”. 

TOAMNA DE AUR 2017-108

Acțiunea a avut drept scop promovarea unui mod de viaţă sănătos al copiilor de vârstă preşcolară și alimentația corectă. Părinții și copiii au prezentat o expoziție excepțională cu diverse delicii produse din mere. Și pentru că vedeta zilei a fost mărul, copiii i-au dedicat și cântece acestui fruct. Lebede plutind pe valuri, bufniţe cu ochi deştepţi, arici şi pui cu căciuliţe tricotate, omizi zâmbăreţe, multe alte vietăţi şi delicii pe bază de mere – toate aceste creații au susţinut atmosfera şi tematica evenimentului, fiind confecţionate de copii cu ajutorul părinţilor.

Fiecare grup de copii a purtat numele diverselor soiuri de Măr (Florina, Golden, Jonathan, Pioner, și altele). Momentul culminant a fost Șarlota preparată de copii împreună cu bucătarul Petru Chicu. Medicul-șef Luminiţa Suveică, a menționat în discursul său:  „Parafrazând versurile marelui poet Grigore Vieru, “…Eu vreau două, două mere,/Dar să le mănânc la şcoală”, zic să le mănânce copiii aceste două mere începând de la grădiniţă, pentru că, în mod sigur, vor creşte mari şi sănătoşi!”.

 

 

Distribuie articolul: