Un studiu mai amplu al online-ului moldovenesc și al modului în care moldovenii se comportă pe internet a fost făcut public astăzi de Agenția Gramatic. Conform datelor puse la dispoziție, tot mai mulți moldoveni renunță la Odnoklassniki și migrează pe Facebook, iar creșterea cea mai mare o înregistrează, în ultima vreme, rețeaua socială Instagram. Studiul mai face un top al celor mai populari 40 de influeneceri în mediul online din Republica Moldova. Iată cine deține întâietatea.

Top 10 influenceri

Ilie`s Vlog și Iuliana Beregoi sunt în continuare cei mai populari influenceri pentru online-ul de la noi, cumulând de pe toate canalele lor peste 2 milioane și, respectiv 1,1 milioane de urmăritori (în cazul Iulianei Beregoi). De menționat că o bună parte dintre cei care îi urmăresc pe cei doi tineri sunt persoane inclusiv din România. Amintim că Ilie Bivol a anunțat de mai multe ori că își sistează canalul, eliminând toate video-urile sale de pe YouTube. Cu toate acestea, tânărul este în continuare căutat, iar video-urile lui apar pe mai multe alte canale ale motorului de căutare video.

Câteva vloguri de copii, precum Alexunea TV sau Jasmina Show, se regăsesc deasemenea în topul celor mai populari influenceri. Pe locul 10 în acest clasament, cu un număr cumulativ de 340 de mii de urmăritori, se află Emilian Crețu – DA sunt român.

Top 40 de influenceri

Pe locurile 10-20 regăsim nume cunoscute, foarte populare și în rândul cititorilor EA.md: Victoria Roșca (Zâmbărele) – 240 mii, Cristina Gheiceanu – 182 mii; Anastasia Fotachi – 145 mii; Andrei Bolocan (Lumina) – 141 mii, Cristina Surdu – 138 mii sau Elena Burlacu (Scaun la cap) – cu 132 mii.

 

E bine să aveți drept reper acest studiu dacă planificați să promovați ceva prin intermediul influencerilor sau pur și simplu dacă doriți să știți pe cine ar fi bine să urmăriți din online-ul moldovenesc.