Studiile științifice au demonstrat că consumatorii de nuci au un exterior mai plăcut și o talie mai elegantă, anunță cotidianul britanic Daily Mail.

„Fructele cu coajă de lemn ar trebui să fie o parte componentă a alimentației zilnice”, susține cercetătorul dr. O’Neil.

În urma unui studiu cercetătorii au constatat că persoanele care consumă nuci au o greutate corporală mai mică.

Cei care urmează o cură de slăbire de multe ori renunță la nuci, din cauza cantității de grăsimi pe care acestea o conțin. Cu toate acestea, cercetătorii afirmă că nucile pot fi mai eficiente în procesul de slăbire. La fel, consumatorii de nuci riscă mai puțin de a se îmbolnăvi de boli de inimă, diabet și sindrom metabolic.

Experții recomndă consumarea zilnică a 1,5 grame de nuci – echivalentul a trei linguri, ca parte a unei diete sănătoase.

Același cercetător de la Universitatea de Stat din Louisiana a declarat: „Una dintre cele mai interesante descoperiri a fost faptul că consumatorii de nuci au o greutate mai scăzută, mai ales în regiunea taliei”.

Consumatorii de nuci au înclinare mai redusă față de cei patru factori de risc ai sindromului metabolic: obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, nivel ridicat de zahăr în sânge și nivel scăzut de colesterol bun.

În Republica Moldova numărul pesoanelor obeze s-a mărit considerabil. Conform ultimelor date ale Biroului Național de Statistici, la noi în țară 36,3% din populație sunt supraponderale. Obezitatea este factorul de risc major pentru diferite stări morbide din parte sistemului cardiovascular, şi nu numai.

Distribuie articolul: