Mulți oameni ignoră ceapa verde fie din cauza gustului sau a mirosului, însă cu siguranță ar renunța la aceste mofturi dacă ar ști cât de benefic este consumul acesteia nu doar primăvara! Mai jos, îți vom oferi câteva motive pentru care oamenii care adoră ceapa verde sunt mai sănătoși decât cei care o ignoră.

Consumul de ceapă verde garantează o inimă sănătoasă prin inhibarea radicalilor liberi. În plus, conținutul bogat de Vitamina C ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale ridicate.

IMG_4889Grație faptului că accelerează circulația sangvină și contribuie la absorbția Vitaminei B1, ceapa verde e și un medicament natural contra stresului și oboselii.

Îmbunătățește densitatea osoasă grație nivelului său ridicat de Vitamina C și K – esențiale pentru funcționarea normală a scheletului. Partea albă a cepei conține și calciu (31 mg la 100 gr.)

Scade nivelul de zahăr în sânge. Compușii de sulf, din conținutul cepei verzi, reduc cantitatea de zahăr din sânge grație creșterii nivelului de insulină.

Reduce riscul dezvoltării tumorilor. Sulfura de alil, din compoziția părții albe a cepei, reduce riscul dezvoltării cancerului de colon. Bărbații care consumă ceapă verde înregistrează cu peste 50% mai puține cazuri de cancer de prostată. Și incidența cancerului pulmonar scade grație unui consum frecvent al acestei legume.

Consumul de ceapă verde e eficient și în prevenirea și ameliorarea problemelor gastro-intestinale grație conținutului de fibre care ajută stomacul să funcționeze mai bine.

Contribuie la sporirea acuității vizuale. Poți avea o vedere mai bună grație consumului de ceapă verde, întrucât aceasta conține carotenoide, care au efect protector asupra ochilor. Vitamina A, din componența cepei verzi, contribuie la menținerea unei vederi sănătoase. Consumul regulat de ceapă verde previne degenerarea maculară – afecțiune ce duce la pierderea vederii.

Este un antibiotic natural, eficient pentru combaterea infecțiilor virale. Ceapa verde posedă proprietăți anti0bacteriene, anti-virale și anti-fungice, deci este un remediu naturist utilizat pe larg pentru tratarea răcelii comune, a infecțiilor virale și gripei. Sulful – un mineral prezent în ceapa verde, inhibă creșterea bacteriilor și inflamațiilor.

Pentru o sănătate de fier, consumați, în medie, 100-150 de grame de ceapă verde în fiecare zi!

Foto: jetcitygastrophysics.complayinwithmyfood.com

Distribuie articolul: