Ținutele pe care le vei îmbrăca la interviul de angajare și mai apoi pe parcursul carierei pot influența pozitiv sau negativ părerile angajatorului și a colegilor tăi.

La o prima întâlnire, există o perioadă scurtă de 12 secunde în care interlocutorul decide ce fel de persoană ești și astfel se creează acea primă impresie care cu greu mai poate fi schimbată. Într-un mediu profesional în care îți petreci în medie 9 ore pe zi, este important să proiectezi un stil vestimentar și o atitudine în concordanță cu valorile și regulile interne ale companiei, însă fără sacrificarea totală a stilului personal.

În acest context, identificarea personalității vestimentare, trecerea de la ținutele lejere și dezordonate din timpul anilor universitari, organizarea ținutelor ce te vor reprezenta în mediul profesional în care activezi. De aceea, este important să indentifici stilul vestimentar ce te caracterizează.

În decursul timpului, au fost definite câteva tipuri în care te poti regăsi, pentru care am conceput sfaturi utile de abordare la birou:

Clasica: Ești o persoană care se îmbracă elegant și conservator, folosind o paletă cromatică restrânsă la griuri, bej-uri și bleumarin. Îți plac materialele fără imprimeuri, cămășile, pantalonii sau fustele drepte.

Sfaturi:
– evită monocromia ținutelor și adaugă un plus de culoare (galben-oranj, verde-mentă, mov închis sau albastru turcoaz);
– alege croieli moderne (schimbă fusta dreaptă cu una tip creion, alege un sacou cambrat în locul celui cu 3 nasturi) și poartă un colier sau cercei statement.

hipo.ro

Naturala: Ai o ținută relaxată și nepretențioasă, iar garderoba ta este presărată de mulți pantaloni comozi, jeans și tricouri. Îți plac câteodată imprimeurile și carourile, iar accesoriile tale pun accent pe utilitate.

Sfaturi: alege, o pereche de pantaloni țigaretă sau o fustă cu pense, o cămașă chic din poplin, balerini în culori mai puternice sau pantofi cu toc gros. Renunță să porți la birou genți supradimensionate de tip shopper și accesorii cu motive etnice.

hipo.ro

Modernista: vestimentația este contemporană, sofisticată, urbană și în tendințe; în garderoba ta se regăsesc ultimele tipuri de croieli și accesorii statement.

Sfaturi: evită fustele cu croieli asimetrice, bluzele foarte structurale; poartă accesoriile ultra moderne pastrând restul ținutei cât mai clasică.

hipo.ro

Romantica: Îți plac ținutele feminine și grațioase, tocurile înalte și pantofii cu aplicații; rochiile din dantelă, voal sau șifon sunt preferatele tale, la fel ca și imprimeurile florale.

Sfaturi: alege, în locul ținutelor din dantelă sau voal, bumbacul sau jerseul, optează pentru o rochie de bumbac cu imprimeu romantic discret, cu o curea subțire în talie și balerini comozi; la birou, renunță la tocurile foarte inalte și la accesorizarea excesivă a ținutei (flori aplicate).

hipo.ro

Creativa: ai un stil eclectic și cameleonic, combini cu plăcere piese vestimentare moderne cu cele vintage; te îmbraci cu predilecție în materiale cu imprimeuri si ești fan-ul declarat al diverselor texturi și suprapuneri.

Sfaturi: îmbrăca piesele moderne însă fără a le combina cu cele vintage, evită alăturarea de culori puternice în aceeași ținută (portocaliu cu fucsia, verde cu roșu) și ai grijă ca imprimeurile să nu fie supradimensionate. La birou, suprapunerile de materiale nu arată profesionist, de aceea este bine sa renunți la ele. Le poți înlocui cu haine cu croieli simple, păstrând un ușor caracter eclectic folosindu-te de accesorii.

Identificarea s-a incheiat iar acum ca ai aflat ce personalitate sau personalități vestimentare ți se potrivesc, vei putea folosi sfaturile în regândirea și reorganizarea garderobei office/business și stilul tău vestimentar va putea deveni un punct forte în construirea carierei!

hipo.ro

Tips & tricks
-Evită fustele scurte, mini
-Investește într-o jacheta și o geantă de calitate
-Nu purta tocuri mai inalte de 10cm, altfel vei arăta total nepotrivit
-Asigură-te că pantofii sunt confortabili și poți merge cu ușurință încălțată cu ei
-Îmbracă-te în concordanță cu vremea de afară
-Nu îmbraca haine prea strâmte
-Evită decolteele adânci

Sursa: Hipo.roFoto: polyvore.com

Distribuie articolul: