La fel cum o face cu fiecare ocazie, Inima Moldovei a pregătit o surpriză și în contextul aniversării a 25-a de Independență a Republicii Moldova. Cu ocazia jubileului de suveranitate, a fost lansat un videoclip emblematic pentru piesa „The Lonely Shepherd”/ „Păstorul Singuratic”, al cărei protagonist devine Constantin Moscovici și renumitul său nai.

Naistul Constantin Moscovici a acceptat din prima propunerea de a deveni protagonistului primului clip, de la 1977 încoace, pentru piesa „Păstorul Singuratic” al lui Gheorghe Zamfir. Așadar, maestrul apare el însuși în rol de păstor în această poveste videografică.

Autorii produsului video susțin că munca depusă în creația acestui videoclip a fost una colosală. Clipul a fost filmat în 20 de locații emblematice din țară, filmările durând 48 de ore. Echipa de filmare care a călătorit alături de Constantin Moscovici prin satele Moldovei, susține că uneori vărsa lacrimi la auzirea sunetului viu de nai.

Aflăm, de asemenea, că peste 40 de instrumente vii au fost înregistrate pentru această versiune împorospătată a piesei.

Însuși Constantin Moscovici susține că odată cu acest clip, i s-a îndeplinit o dorință mai veche: de a munci alături de niște profesioniști pentru un proiect frumos care ne poate reprezenta țara.

cats

Tribut:

Composer – James Last
PanFlute – Constantin Moscovici
Production & Mix – Elias Tadeus
Mastering – ET Production & @Sergey ryazantzeff
Recording engineers – Илья Добров (bass, guitars, strings, trumpets at Polidisc Records) & Andrei Lifenco (PanFlute at Life.N.Co Records)
Un produs Inima Moldovei

Foto: captură video