În amiaza zilei de sâmbătă, cele 39 de piese proaspăt înregistrate în competiția națională Eurovision 2017 au trecut prin etapa audițiilor live, la care au fost evaluate de către un juriu specializat. Nici în acest an concursul nu se putea desfășura fără critici și comentarii, iar o parte din ele s-au referit la piesa lui Constantin Cobîlean - aleasă alături de altele 13 pentru semifinală. Astăzi, concurentul a fost anunțat despre descalificarea sa din concurs pe motive de plagiat. Asta, în timp ce Constantin susține că deține toate probele de legalitate.

serj

Într-una din criticile post-audiții live, Sergey Beloff – unul din pretendenții spre a accede în finală, a asemănat piesa lui Constantin cu o piesa „Mama” din repertoriul compozitorului și interpretului Artur Best.

Luptătorul călărășean Constantin Cobîlean vrea să câștige la Eurovision cu o piesă despre mama (AUDIO)

La două zile distanță, tânărul concurent a fost anunțat despre descalificarea sa din competiție, fapt care l-a descurajat și i-a stârnit multiple semne de întrebare.

Am fost anunțat că sunt discalificat. Nu am cuvinte. Nu înțeleg despre ce plagiat poate fi vorba.În primul rând, plagiat este o piesă furată, dar nu atunci când este totul legal.

Artur Petrosyan a făcut această piesă în special pentru mine. Am toate semnăturile legalizate ale dumnealui. Jurnalistii au sunat la managerul lui Artur, la care Iulia a explicat că nu este plagiat, ci o piesă făcută în special pentru Eurovision.

Piesa este în română și se cântă pe două voci. Este mai scurtă decât melodia lui Artur Best, s-a făcut în special pentru acest concurs. Și instrumentalul e complet altul, iar dacă am lua traducerea, nu are treabă o piesă cu alta.

Jurații de la preselecții a pus pe ordinea de zi această întrebare, iar după mai multe consultații și după ce am cântat și au aflat că totul este legal, m-au admis în semifinală.

În rest… am spus totul prin piesă și interpretare”, a mărturisit Constantin, pentru revista noastră.

Așa arăta lista cu semifinaliști, după audițiile live de sâmbătă:

Cine sunt cei 14 artiști aleși de jurați pentru semifinala selecției naționale Eurovision 2017

Foto: captură web Facebook, Motif karaoke bar