Viața de cuplu este frumoasă, dar nu întotdeauna ușoară. Dragostea nu este suficientă, iar disputele dintre voi doi sunt de cele mai multe ori inevitabile. Fii deșteaptă și calculată, analizează! Un citat vechi spune: „O femeie cicălitore este ca o streașină care curge mereu”. Dacă te regăsești în următoarele situații, găseşti şi o alternativă. 1. El nu se desparte de telefon.
Telefonul a devenit inamicul tău numărul 1 și acesta nu contenește să sune sau să strice momentele cele mai plăcute și chiar intime. Soluția? Atitudinea. Stabiliți niște reguli între voi, astfel încât să închideți ambii telefoanele și chiar computerele. Bucurați-vă de niște momente inedite petrecute împreună.

2. Lipsa de atenție sau timp pentru tine.
El e foarte ocupat, iar tu îi simți mereu lipsa sau chiar ai impresia că e uneori indiferent. În plus, crezi că relația poate lua o altă turnură din cauza acestui fapt. Găsește timp și momentul potrivit pentru a fi sinceră cu el și spune-i că pentru tine contează să nu te simți singură și ignorată. Explică cum ţi-ar plăcea ţie să fie, cum te-ar putea surprinde şi ce ar primi ca feed-back.

3. El te contrazice aproape tot timpul.
Sentimentul de furie și rivalitate între voi doi apare exact în momentele în care vă contraziceți, mai ales atunci când o face în fața copiilor voștri. Simți că autoritatea ta este subminată, iar copii trec de partea lui? Dacă ești sigură în ceea ce susții, ține-te pe poziții și nu ceda. E important să ți se respecte propriul punct de vedere. Dar nu uita, femeile deştepte ştiu a negocia.

4. Ești acuzată de risipă de bani.
Chiar dacă ți se pare nedrept, el poate avea dreptate. Dacă aveți un buget comun, atunci aceste probleme sunt inevitabile. Nu face o tragedie din asta, ci analizează cheltuielile tale și ale lui în funcție de necesități și priorități. Confortul vine din lucruri mărunte, iar o ceartă din cauza banilor, pe lângă nervi şi disconfort, subminează bunul mers al relaţiei.

5. Munca pe primul plan
Te simți neglijată, pentru că iubitul tău lucrează prea mult și nu îl vezi prea des? Înainte de a-i face reproșuri, pune-ți întrebarea dacă ai nevoie de el. Dacă răspunsul este da, atunci spune-i și lui, dar fară tente certărețe – munca oricum va cântări destul de mult pentru el.

6. El se plânge pe ceva…
Iubitul tău se reîntoarce frustrat de la serviciu, iar tu devii victima dispoziției sale proaste? Ascultă cu atenție ceea ce-ți spune, asta înseamnă că are încredere în tine. Încearcă să-l ajuți să reia controlul dacă observi o nervozitate sporită. Fii alături de el în momentele în care are nevoie.

7. Neimplicarea lui în disputele cu rudele sale 
Ai și tu momente când primești replici dure din partea mamei sale sau a rudelor, iar el nu ia nicio atitudine? Dacă te deranjează acest lucru, nu ezita să vorbești deschis cu el, să-i explici că nu-ți place să fii lasată singură „față în față” cu rudele lui, în momentele dificile. Apoi, vezi reacția lui la următorul incident.

8. El întoarce capul după alte femei?
E dificil să nu remarci cum își întoarce privirea spre femeile care îi provoacă interesul. Apare sentimentul geloziei, însă substratul psihologic al problemei este lipsa de încredere în tine. Fii ingenioasă. Tu îl cunoști mai bine decât altele și știi unde să apeși pentru ca flacăra să se reaprindă între voi.

Distribuie articolul: