Scriam, anterior, despre faptul că tânăra campioană de lupte libere Mariana Eșanu-Cherdivara mizează pe sprijinul oamenilor de rând pentru a aduna suma de 5000$, bani care să o ajute să ajungă la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro, din vara acestui an. Chiar dacă banii nu s-au adunat încă, am primit asigurarea că sportiva din Călărași va merge în Brazilia pentru a ne reprezenta cu demnitate țara.

Constantin Cobîlean – antrenorul de lupte libere al tinerei campioane la Wrestling, ne-a asigurat că pregătirile sunt în toi, iar Mariana va ajunge la Rio chiar și în condiția în care pe pagina de gofundme.com dedicată adunării de resurse financiare nu s-au adunat decât cca 700 de dolari din suma totală de 5000.

Și asta, deoarece Mariana și-a realizat visul de a se califica oficial la Olimpiadă, participând la 3 turnee de calificare din Serbia, Mongolia și Turcia. Antrenorul susține că a trimis deja și măsurile pentru echipamentul personalizat al sportivei.

M-a luat prin surprindere vestea mult așteptată și visată că voi fi calificată pentru a ajunge la Rio. Îi mulțumesc Lui Dumnezeu și tuturor celor care m-au susținut”, ne-a mărturisit campioana de 23 de ani.

Interviu cu sportiva din Călărași:

Mariana Eșanu: „E frumos să fii mamă și campioană europeană, dar pentru copil aș renunța la tot”

image (3)

Acum, Mariana nu-și dorește decât să devină campioană mondială și ochește deja campionatele care vor avea loc în 2017, de aceea nu-i urăm decât spor la antrenamente și succese mari.

O puteți sprijini pe tânăra campioană accesând acest LINK.

Menționăm că Jocurile Olimpice de Vară din 2016 vor avea loc la Rio de Janeiro, Brazilia, de pe 5 și până pe 21 august, în cadrul Stadionului Maracanã.

789 de sportivi din diferite țări ale lumii vor evolua în cadrul a 306 probe (28 de tipuri de sport).  Probele sportive de lupte la Jocurile Olimpice de vară din 2016 se vor desfășurat în perioada 4-21 august 2016 în Arena Carioca (Sala 2) din cadrul Centrului Olimpic de Antrenament în Barra da Tijuca. Se vor împărți în două grupe: lupte libere pentru bărbați și femei și lupte greco-romane pentru bărbați. Se vor pune la bătaie 18 medalii de aur.

image (4)

Foto: Arhiva Personală, bul-wrestling.org