Nu fiecare femeie se poate lăuda un păr voluminos, care se păstrează curat chiar și o săptămână, ori care poate fi mereu desprins, întrucât nu-și pierde din volum. Anume pentru aceste doamne și domnițe am pregătit o listă cu recomandări și trucuri care, potrivit ELLE, se potrivesc perfect pentru sporirea efectului de volum.

Mutați-vă „cărarea” părului. Practic, fiecare femeie poate găsi linia de separare a părului pe scalpul său. Cărarea care se păstrează timp de mai mulți ani în același loc face ca părul să se aranjeze mereu în același fel. Schimbaț-vă cărarea în partea opusă, dacă aceasta se poziționează lateral. Schimbarea poate fi făcută în special după spălarea părului și în timpul uscării cu foehnul. Efectul se observă atunci când vă scoateți căciula și vă aranjați părul după noua linie de separare. Nu este exclus, însă, că veți avea nevoie de puțin fixativ.

Taparea părului. Dacă o realizați corect, taparea îi poate conferi părului o formă înaltă, înfoiată. Fiecare șuviță va trebui să fie fixată cu spray. 

Culcați-vă cu părul prins în coc. Este o metodă „lenoasă” de a conferi mai mult volum părului. Pentru un efect sporit, tehnica se va realiza cu părul umed, care va trebui prins cu elasticul în creștetul capului. Rezultatul impresionează.

Uscați-vă părul cu capul lăsat în jos. Imediat după spălare, uscarea părului cu ajutorul foehnului va face ca părul să memorizeze această poziție. Pentru un efect de durată, evitați îndreptarea cu placa.

Soluții pentru volum. Aveți două opțiuni imediate: un booster (pernuță care se camuflează în păr, pentru a conferi volum) sau o soluție pentru sporirea volumului. Alegeți un produs destinat firelor subțiri, care se aplică imediat după spălarea părului. Acest tip de produs nu îngrelează șuvițele de păr.

Bigudiurile fierbinți. Sunt la fel de eficiente pentru efectul push-up hair. Trebuie doar să alegeți direcția în care vor trebui să se orienteze buclele. Fiecare dintre șuvițe va rezista mai mult dacă va fi prinsă cu fixativ. În timpul în care bigudiurile se răcesc, vă puteți aplica machiajul. 

Un șampon pentru volum. Un șampon bun este acela care contribuie și la un volum mai îndelungat. De obicei, șamponul de culoare transparentă este lipsit de Conditioner și nu conferă efectul dorit. 

Boost up hair. Este o tehnică de conferire a volumului în condiții de laborator, salon. Grație substanțelor chimice pe care le utilizează, volumul durează cel puțin 3 luni. 

Utilizați șamponul uscat. La rădăcina firelor de păr se depozitează sebumul, care este și un dușman al volumului părului. Pentru a păstra părul curat un timp mai îndelungat, aplicați șamponul uscat la rădăcina firelor de păr imediat de cum vă uscați părul. Șamponul uscat va bloca depozitarea grăsimii.

Vopsirea părului cu efect de volum. Încercați o tehnică nouă de vopsire a părului (baliage-ul, spre exemplu). Șuvițele mai deschise la culoare sporesc senzația de volum. 

Foto: hcxcharlotte.comsanatate.bzi.ronewcool-hairstyles.ruhdwyn.comwomanest.ru

Distribuie articolul: